Холандският защитник на Висла (Краков) Кю Ялиенс даде интервю за Sport.pl преди днешния мач с Литекс от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.
 
- С какво Литекс е по-силен от Сконто?
- Това е много по-труден съперник. Увирехме се в това по време на контролната среща в Холандия. Литекс има играчи, които умеят да задържат топката, но и могат да разменят бързи пасове. Очаквам интерес мач. Двата тима имаме известна представа един за друг след изиграния спаринг, когато спечелихме. Сега ще бъде съвсем различен мач. Срещата е много сериозна и няма място за грешки.
 
- Равенство в Ловеч ще бъде ли удовлетворително?
- Всичко зависи от развоя на мача. Ще бъда щастлив единствено от победа, но всичко се случва и в края може да сме много доволни от постигнато равенство. Със сигурност, нашата цел е постигането на успех.
 
- Светослав Тодоров вкара три от петте гола на Литекс срещу шампиона на Черна гора …
- Към момента нямам никаква информация за този футболист. Нашият треньор ще ни запознае със силните и слабите страни на всички играчи на Литекс, не само на Светослав Тодоров.
 
- Като футболист на АЗ Алкмаар си играл в Ловеч. Какво си спомняш?
- Много ми беше студено, тъй като играхме през ноември. Умрях от студ. Сега очаквам горещо време. През 2005 г. АЗ Алкмаар имаше много силен състав и отидохме в Ловеч със самочувствие. Удържахме началния натиск и спечелихме с 2:0. Това е добра тактика за успех при гостуване на Литекс. Нямам други спомени. Бяхме малко време в града и не успяхме да го разгледаме.
 
- Селекционерът на националния отбор на България Лотар Матеус обяви, че Литекс е имал късмет при жребия.
- Двата тима са с изравнени сили и имат еднаква цел – класиране в групите на Шампионската лига. Обичам да играя в подобни мачове, когато един гол може да се окаже решаващ.
 
- Елиминирането на българския шампион ще ви даде възможност да играете поне в групите на Лига Европа.
- Участието в евротурнирите до края на годината е важно за клуба, който ще може да спечели финансови бонуси.
 
- Какво е специалното на Шампионската лига?
- Когато излезеш на терена и чуеш химна на Шампионската лига се чувстваш уверен в силите си. Знаеш, че няма по-силен турнир за клубни отбори в света, а ти участваш в него. Това е мечтата на много футболисти, но за голяма част остава неосъществен блян. Шампионската лига ти дава възможност да играеш срещу най-големите отбори в света. С АЗ Алкмаар гостувахме на стадиона на Арсенал.
 
- Преди евентуално да се завърнеш на “Емирейтс” ще трябва да играеш в Ловеч, където се очакват около 8000 зрители. Това е малък град.
- Очаква ни една трудна крачка по пътя към голямата цел на Висла (Краков).
 
- Сред зрителите ще има и китайски фенове, които са от близкия завод за автомобили.
- Познавам китайските фенове, тъй като бях на олимпийските игри в Пекин. Те са много шумни и се радват на футбола през целия мач./БЛИЦ