БЛИЦ потърси мнението на големия нападател на Левски от началото на 80-те години Петър Курдов относно случващото се при "сините". 

- Г-н Курдов, какво е мнението ви за ситуацията в Левски? 
- Ако се вярва на това, което се пише - че Васил Божков спира финансирането на клуба, не е добре. Оттук насетне следват много недобри неща за Левски. Tрябва бързо да се намери човек, който веднага да поеме издръжката на клуба. 

- Ако се стигне до нова смяна на собствеността, кой смятате, че е точният човек за Левски? 
- На този етап няма как да конкретизирам, защото не знам кой какви интереси има. С приятелите и ветераните, с които всеки ден пием кафе, им казах, че единственият от президентите на клубовете ни, който разбира от футбол, е Гриша Ганчев. Познавам го от много години, знам как работи и колко пари е дал за футбола. А повечето президенти са спуснати отгоре. Изключвам Венци Стефанов и Славия, където нещата се контролират добре и залагат на младите футболисти. 

- Какво смятате, че ще се случи с Левски?
- Разтревожен съм, не знам какво да кажа. Не ми се мисли просто... Надявам се, че ще се намери сериозен човек с финанси. А и нещата не вярвам да бъдат оставени така, след като добре знаем, че Левски го е имало и винаги ще го има. 

- Сложната ситуация може ли да се отрази на представянето на футболистите?  
- Петър Хубчев засега контролира нещата, но нали се сещате какво ще стане при първия случай, в който играчите спрат да си получават възнагражденията. Просто нещата ще ескалират за секунди. Ще има мрънкащи, недоволни... Чужденците първи ще пропищят. Все пак са професионални футболисти, разчитат на парите.  

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Вариантът с отдаването на акциите на феновете...
- О, не. Този вариант дори няма нужда да го коментираме. Има пресни примери - Ботев (Пловдив), ЦСКА... Помним какво стана. Феновете няма как да издържат Левски. Да не мислите, че всеки може да отделя по 100 лева, например. Хората едва връзват двата края, а да чакаме да заделят от парите си за футболния клуб, това е немислимо и не бива да се допуска.

- Собственикът на Ефбет Цветомир Найденов изрази готовност отново да помага на Левски. Коментарът ви относно думите му?
- Подобна симбиоза между ЦСКА и Левски е немислима, нищо че са ЦСКА 1948. Феновете няма да приемат подобно нещо. А и ако те влязат в "А" група, накъдето са се запътили, как мислите ще се приеме факта, че двата отбора имат един собственик? За Левски трябват други хора. Неприятното е, че се случва всичко това точно, когато нещата се стабилизираха. Божков плати милиони, за да си стъпи Левски на крака. Сега ситуацията в клуба не е никак добра. 

- На 15 февруари е дербито с ЦСКА. Очакванията ви за него? 
- Пожелавам успех на двата отбора, но дано Левски победи. Защото, ако завършим наравно или загубим, веднага ще последват негативни неща в клуба. А ако спечелим, ще можем да се борим за нещо, за което мечтаем от години. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020