Легендарният Георги Василев е врял и кипял във футбола. Гочето е бивш треньор на Левски и ЦСКА. 73-годишният специалист е първият наш наставник, ставал шампион с три различни отбора - Етър, "сините" и "червените". На международната сцена най-големият му успех е участие на финал за Купата на Германия с Унион (Берлин) срещу Шалке 04 през 2001 г. Под негово ръководство скромният тим от германската столица влезе във Втора Бундеслига. 

Гочето даде интервю за БЛИЦ след дербито Левски - ЦСКА, като говори и по важните въпроси - за бъдещето на "сините", както и дали Милош Крушчич е точният треньор за "армейците":

- Г-н Василев, коментарът ви относно ситуацията в Левски, където настъпиха сътресения заради проблемите на Васил Божков? 
- Случващото се е голямо изпитание за Левски, за бъдещето му. В съвременния спорт, особено във футбола, финансовата страна е изключително важна. Но ето, че за пореден път се видя голямата привързаност на феновете към клуба. Случващото се в последните дни - дарителската акция и цялата еуфория, създават оптимизъм за бъдещето на Левски. На 100 процента съм сигурен, че ще се намери решение. 

Левски и ЦСКА са марка, независимо от класирането. Имат традиции и интересът към тях е логично да бъде голям. Убеден съм, че ще се намери път и нещата ще се оправят. Но в момента ние само прогнозираме, а сигурно по същото време в кухнята на клуба се работи сериозно и се гледа професионално на разрешаването на нещата. 

- Доволен ли сте от видяното в дербито? 
- Имаше много емоции около мача, любопитството беше голямо. Независимо кой как го определя, но Левски - ЦСКА си е дербито. Да, и двата клуба в момента са в трудна ситуация, но играха с голямо желание. Играчите и в двата отбора се раздадоха, на моменти дори прекаляваха с твърдостта. Залогът беше голям, макар че не беше шампионски конкретно за този мач. Двата отбора таят надежди за титлата и я преследват, видя се желание.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- Не видяхме обаче голове...
- Въпрос на качество и класа е. Много малко бяха головите ситуации. Напрежението пред вратите идваше след грешки. Допуснаха се такива. Имаше доста единоборства, динамиката беше на лице, но много малко неща се случиха пред вратите. На нападателите липсва майсторство, класа. Забавяха действията пред вратата. Липсваше достатъчно смелост в завършващата фаза.

- Имаше ли футболисти, които изпъкнаха?
- Изпъкнаха като характер и желание за игра. Направи ми впечатление защитата на ЦСКА, добре оформена защита, особено левият бек Брадли Мазику. Доста интересен футболист е. Независимо, че централният защитник Раул Албентоса липсваше, отбраната на ЦСКА ми хареса. Младият защитник Валентин Антов игра отлично. Комплексен футболист, добре изграден е и се справя в различни зони. Рубен Пинто игра добре в средата. 

В Левски пък имаше нестабилност в защитата. Изпъкваха само фланговите и силни изяви на Иван Горанов и Живко Миланов. За съжаление рано-рано останаха без важен човек - Мартин Райнов, който дава идея в играта. 

Петър Хубчев търсеше изненада с хора, които по фланговете да внесат острота. Станислав Костов влезе на смяна в края, тъй като явно не е готов за цял мач.  

- Милош Крушчич ли е точният избор за треньор на ЦСКА? 
- Човекът ръководи отлично този мач, справи се. Това наслагване на негативно впечатление за него е заради резултатите в контролите. Който и да е треньор на Левски и ЦСКА, отборът му не е ли на първо място, оценките винаги ще са негативни и ще търпи критика. ЦСКА изостава с точки, има да наваксва.

- Отново ли Лудогорец ще бъде шампион? 
- Колкото и да говорим, за да повдигаме настроението и да създаваме интрига, то се вижда, нещата се изясняват с всеки изминал мач. И като игра, и като качество и възможности, Лудогорец няма кой да ги спре. Освен ако не направи грешки, каквито не бих прогнозирал. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020