ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Дразня се, че в някои отбори няма българи. Това коментира младежкият ни футболен национал Мартин Сораков пред БЛИЦ Live

19-годишният нападател играе в Крумовград под наем от Славия, чийто юноша е. Сораков блесна още в първия кръг на новото първенство, разписвайки се във вратата на Лудогорец при сензационната победа на новака в efbet Лига с 3:1.

Мартин завършва с отличие Немската езикова гимназия, а сега следва журналистика в Софийския университет.

Сораков даде интервю за зрителите на БЛИЦ Live и читателите на БЛИЦ: 

"Започнахме доста добре в първенството, побеждавайки Лудогорец, но впоследствие имаме три загуби. Надявам се в следващия мач да спрем негативната серия с победа над ЦСКА 1948. С много тичане, борба и дисциплина успяхме да вземем трите точки от Лудогорец. В последвалите три мача играхме на добро ниво, но все пак сме нов отбор, някои играчи за първи път са в първото ниво на българския футбол и е нужно време", коментира младият нападател.

"Гола срещу Лудогорец го посвещавам на близките ми, на родителите най-вече. Във всеки мач искам да вкарвам. Срещу по-силните отбори се играе по-лесно, тъй като те не се затварят и има пространства. Аз съм футболист, който обича да търси топката зад гърба на защитата. Срещу отбори като Лудогорец ми се откриват повече пространства в сравнение с мачовете с по-слабите отбори, които се затварят отзад" (2:00 минута)

200 лв. Начален Бонус Спорт!

За лежането и бавенето на играта - "Да, за жалост се случва. Когато водиш в резултата, все пак играеш за премия, за отбора, за себе си, нормално е всеки да иска да вземе трите точки с всякакви усилия" (2:50 минута)

Отпразнува попадението във вратата на Лудогорец по атрактивен начин заедно със съотборника си Бисер Бонев, повтаряйки патента на суперзвездата на Ливърпул Диого Жота. Двамата таланти седнаха на тревата, кръстосаха крака и имитираха игра на Плейстейшън. "Бяхме го планирали, с него сме близки извън терена и си говорим често" (3:20 минута)

"Досега не съм комуникирал чак толкова много с бразилските ми съотборници. Да, би ми било интересно да ги разпитам за тяхната родина" (4:35 минута)

"Следвам журналистика в Софийския университет, завърших първата година. Всички изпити взех. С нетърпение очаквам втората година" (5:50 минута)

"Завърших с отличие Немската гимназия, 5,90 ми беше дипломата. Най-трудните предмети - химия и биология" (6:14 минута)

"Финансово нещата в Крумовград са доста добре за момента" (6:55 минута)

"Домакинстваме в Коматево, а тренираме в Оризаре. Феновете идват, подкрепят ни и им благодарим. Не бих казал, че сме като гости навсякъде. Стадионът в Крумовград се строи в момента, тъй като не отговаря на изискванията за Еfbet Лига и се надявам да се завърнем там" (7:20 минута)

Сателит ли е Крумовград на Ботев (Пловдив)? (8:30 минута)

"Най-високата ми скорост по време на мач е около 33 км/час" (9:15 минута)

"Имаше вариант да остана в Славия, но желанието ми е да съм там, където ще играя повече" (10:00 минута)

"В Пловдив нямам чак толкова много приятели. Прекарвам свободното време с приятелката ми. Събираме се с Бисер Бонев, ходим на различни места" (10:50 минута)

"С приятелката ми сме заедно от 3 години. От един квартал сме, бяхме в една компания. В началото се дърпаше, но впоследствие се получиха нещата. Да, тя знаеше, че съм футболист. Идва на всеки мач, подкрепя ме" (11:20 минута)

"Всеки млад футболист иска да заиграе в чужбина, стремейки се към по-високо развитие" (12:35 минута)

"Дразня се, че има много чужденци в някои наши отбори. Ако има повече българи, по-добре ще са нещата" (13:10 минута)

"Гледал съм клипчета от незабравимото американско лято 1994 година. Най-впечатлен съм от победата над Германия" (13:58 минута)

"Любимците ми бяха Стоичков, Бербатов, Стилиян и Мартин Петрови - футболисти, играли на високо ниво в чужбина" (14:17 минута)

"Фен съм на Ливърпул, очаквам да се борят за титлата през новия сезон. Единственият проблем е, че в защита куцат нещата. Все още не съм посещавал "Анфийлд", искам да отида там. Мохамед Салах ми е любимец" (14:45 минута)

"Имаше напрежение у мен при влизанията ми на терена, все пак съм млад футболист. Страхуваш се да не допуснеш грешка. Но вече натрупах мачове и се надявам в бъдеще да е все по-добре" (17:17 минута)

"Със семейството ми съм бил на почивка в Барселона и във Виена. Тези две дестинации доста ми допаднаха. В Барселона всичко ми хареса, не само "Камп ноу" (19:00 минута)

"Имам колеги в Софийския университет, които знаят, че съм футболист. Чак разпознаваем не мисля, че съм. Надявам се с изявите си по терените все повече хора да ме забелязват" (20:50 минута)

"Мечтите ми достигат до небесата - "Златна топка", Шампионска лига, световно първенство. Много мечти имам, като за начало искам класиране на Крумовград в топ 6" (21:15 минута)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ