Асът на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов е поредният гост в подкаста БЛИЦ Live. Опитният флангови футболист коментира ситуацията при "червените", които се препънаха срещу Септември (София) (1:1), но в неделя имат шанс да се поправят - в домакинството на Ботев (Пловдив).

Играчът от Симитли беше откровен пред камерата ни и говори по много теми.

"Със силните мачове в Европа вдигнахме летвата и очакванията към нас са големи. В някои срещи обаче нещата не се получават. Мачът със Септември го забравяме и продължаваме да работим. Аз съм спокоен и си мисля, че всичко ще бъде наред", започна Кирилов.

"Целта ни отново е да сме в челните места и да пак да играем в Европа", подчерта Кирилов, който говори и за националния отбор: "При Илиан Илиев енергията в отбора е различна. Усеща се и вътре, и сред хората, които ни подкрепят. Когато няма разделение, няма обиди и негативна енергия, това ни помага да се вдигаме в трудни моменти и да даваме повече от себе си. Върнахме надеждата на хората".

"Българският футбол има доста проблеми, не е лесно да се решат. В последните години хората нападаха футболния съюз, но не смятам, че само БФС е причината за проблемите, те са дълбоки, и в клубовете.

Сега трябва да използваме позитивната енергия, която се насъбра, и да се опитаме да извлечем максимума от нея, за да може да ни даде тласък и самочувствие, че това поколение може да направи нещо. Футболният съюз, клубовете, всички които са свързани с българския футбол, да се опитаме да направим така, че да изплуваме от тинята, която се насъбра в последните години", добави Кирилов. 

32-годишният футболист каза в кой отбор желае да приключи кариерата му. 

Кирилов често пътува до родния си Симитли, за да бъде до жена си и двете им прекрасни дечица - "С две е трудно, представяме си с три деца какво е. Искаме да имаме и момиченце. Ако се случи - ще е перфектно."

"Вече 10 години сме заедно, това е любовта на живота ми. Надявам се целия си живот да прекараме заедно", сподели Ради Кирилов и разказа за запознанството си със съпругата си Десислава. Говори подробно и за периода в Италия.

Aсът на ЦСКА 1948 отправи съвет към обичащите високите скорости.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

 подкрепя българския спорт

efbet Лига - сезон 2024/2025


* Снимка: Десислава Комарова/Startphoto.bg


* Снимка: Десислава Комарова/Startphoto.bg


* Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg

* Снимка: Антон Узунов/Startphoto.bg