След дълга пауза Радослав Здравков отново говори пред медиите. Бившият помощник на Любослав Пенев в националния отбор гостува на предаването Спорт+ по ТВ+, където разкри повече от любопитни неща свързани с ЦСКА.

- Г-н Здравков да започнем предаването с един анонс. От много време не сте говорили пред родните медии. В крайна сметка решихте да сложите край на тази практика. Разкажете защо?
- Това беше лично решение, може би и от суеверие, но в последните 4 години исках да се концентрирам върху моята работа. Да бъда максимално дискретен и заради позицията ми в националния отбор. Дойде обаче моментът да променя това решение, благодарение на вашата покана и темата, която ще разискваме.
 
- Темата на нашия разговор ще е направо да си го кажем … абсурдното състояние, в което се намира един от най-обичаните български клубове. Последната новина, свързана с ЦСКА е, че от няколко дни отборът вече официално има нов собственик. Това е фирма собственост на Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Какво може да донесе това на отбора? Смятате ли, че нещата в клуба могат да се подобрят или процесът вече е необратим?
- Тази ситуация не е от 1, 2 или 5 години. Става натрупване. Сега има промяна. Има надежда, но аз не съм голям оптимист. Познавам и двамата споменати. Те са млади, нахъсани, интелигентни хора. Най-важното качество, което имат е, че са цесекари и искат да помогнат. Въпросът е дали ще могат. Трябва инвеститор. Двамата трудно биха могли да управляват клуба.
 
- Каква е вашата оценка за работата на предишното ръководство? То ли е основният виновник за състоянието на червените?
 - Да не се връщам прекалено назад във времето. Със сигурност има и натрупване. Да погледнем обаче какво е състоянието в момента. Това не беше оздравителен процес, както беше анонсирано. Ще говоря с цифри. Това не ми е силната страна, но имам достатъчно информация. ”Титан” остави клуба с 15 млн. лева дългове. В момента има към 25 милиона. В тази сума не влизат дължимите парите на сем. Манджукови и Инджови, които стават около 7 милиона, а има и много скрити.
 
- Наскоро бяха публикувани подробности относно договора на Младенов. Огромна заплата, плюс клауза, според която той трябва да получава по 3 % от сумата на всеки един изходящ трансфер. Нормално ли треньор да има подобна опция към договора?
 - Доколкото знам, през този период клубът е продал двама футболисти,  а Стойчо се е отказал от тези проценти. Като цяло обаче не е редно един треньор да взима пари от трансфери. Относно заплатата му, няма лошо. Беше обявено като европейски стандарт. Само че, ако е така – е нормално собственикът да поема заплатата му, а не да се разчита на кредити, които после не се връщат.
 
- Много хора казаха, че селекцията на ЦСКА е слаба, заради това, че е правена с 0 лева. Това така ли е според вас?
- През последните две години непрекъснато се внушаваше на хората, че таванът на заплатите е 15 хиляди, а трансферите са без пари. Това е лъжа. Смело го твърдя, тъй като имам и доказателства. Давам пример. Сигурно вече никой не помни двамата португалци от Насионал – Ревсон и Бруно Морейра. Това са двама футболисти, които идват от втория отбор на Насионал. Там са получавали по 1200 евро заплата. Тук идват и им се дава 7 пъти по-голяма заплата... Нормално е човек да се замисли: Защо е толкова голяма заплатата им? Неслучайно Карачанаков спомена в едно интервю, че става въпрос за някакво ресто.
 
- Ресто? Какво имате предвид?
- Ще опитам да го обясня по най-лесния начин. Аз съм работодателят, а ти работникът. Досега си получавал по 1 лев. Идваш при мен и искаш да получаваш по 3 лева. Аз ти давам 7. Ти ще вземеш 3 и ще ми върнеш остатъка. И още нещо в подкрепа на това, че не е безплатна селекцията на отбора. Това е фактът, че за тези двамата от Насионал са платени по 75 хиляди евро за преотстъпване на правата. Таванът също не е 15 хиляди. Много от футболистите взимат много повече по скрит начин.
 
- А кой прибира въпросното ресто, за което стана въпрос – треньорът или собственикът?
- Това не зная, но ръководството и треньорът работиха дълго време заедно, но наистина не знам. Няма да обвиня никого.
 
Цялото участие в Спорт + на Радослав Здравков, в което той сподели още много любопитни и скандални неща, можете да видите отново в 23:00 по ТВ+.
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015