Известният фитнес инструктор Сами Хоссни даде интервю за БЛИЦ, разказвайки за онлайн тренировките, които провежда ежедневно специално за последователите си в социалната мрежа. В тях се включват и известни личности, дори такива, които не са фитнес ориентирани. Сред най-активните са Криско и известният модел и инфлуенсър Алекс Петканова, съпруга на Даниел Петканов - Лудия репортер. 

Хоссни обясни, че с огромно желание помага на хората, които съветва да не се фокусират върху заобикалящите се проблеми. 

- Сами, вече повече от месец ежедневно провеждаш онлайн тренировки в социалната мрежа. Интересът все толкова голям ли е като в началото на пандемията или позатихна?
- Дори е още по-голям, което ме радва и ме прави горд. С всяка изминала тренировка все повече хора се запалват и ежедневно са пред компютъра или телефона си, за да изпълняват това, което им показвам. Тренировките са всеки ден от 18:00 часа. Абсолютно всеки ден, без почивка, независимо дали е празник или не.

Изключително доволен съм, че има много хора, които са постоянни - още от самото начало. И успяха да изградят този навик всеки ден в един и същи час да тренираме заедно. Постоянно ми пишат, изпращат ми снимки, за да ми показват какви промени са настъпили след упоритото трениране. Благодарят ми, че успявам да ги мотивирам да спортуват и да са активни.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

- Има ли хора, които са още от първата ти онлайн тренировка и продължават до ден-днешен? 
- Да, доста хора са още от самото начало. Днес ще бъде 45-ата тренировка. Това са вече 44 поредни дни, в които аз ги тренирам и им благодаря, че спазват стриктно това, което им казвам и съветвам. Осъзнават, че успехът се крие в постоянството. Няма как да тренираш всеки ден и да не настъпи промяна. 

Много е приятно - не само за мен, а за хората. Аз го правя единствено и само за тях. Тренировките са безплатни, нямам финансова облага. В подобни тежки времена трябва да се подкрепяме взаимно и всеки да дава това, което може и най-добре умее. Ако всеки дава това, в което е добър, ще помогнем по-скоро да се преодолее пандемията. Ежедневно, дори ежечасово гледаме и слушаме само за коронавируса. Чрез тренировките променяме фокуса, към това се стремя. Гледам позитивно и искам да продължавам да помагам на хората. Защото, ако се фокусираме върху проблемите, ще ни бъде още по-трудно. 

- Някои от тях имат ли оплаквания от тежките тренировки?
- Няма абсолютни никакви оплаквания, всеки е щастлив от това, което правим. Провеждаме кардио тренировки, високо интензивни тренировки, тренировки за корем, а всяка неделя имаме йога с Виолета Димитрова, на която много благодаря.

- Включват се и различни гости в тренировките, ти ли ги каниш?
- Три пъти в седмицата каня гости - не само от сферата на фитнеса, а и актьори и инфлуенсъри - такива, които не са фитнес ориентирани, за да имаме възможност да видим какъв е начинът им на трениране. До момента се включваха Криско, Алекс Петканова, актьорът Наум Шопов, Теодора Тодорова, Ивомила, Баланчо, Виктория от Пловдив, тежкоатлетът Сони Уебстър, който се включи от Австралия, сърбинът Деян Стипке - професионален атлет, световен шампион. Той е изключителен титан в тази сфера.

Очакваме още известни имена да помагат да мотивираме хората. Днес ще се включи и ММА боецът Мариян Димитров.

- Как се справя Криско, на когото си личен треньор, а и имате общ проект - "Трансформацията"?
- Супер, страшно доволен съм от него. Пуснахме и епизод 5, съвсем скоро ще излезе и епизод 6. Криско се развива брутално, извън трансформацията се движи два месеца напред. Вече дръпна 100 килограма на тягата, което е отлично постижение за него.

- За сравнение би ли казал ти колко дърпаш?
- Аз 150 кг. Но наистина неговата стотачка е супер постижение. Той се движи в правилната посока и е поредното доказателство, че с постоянството се постига огромен прогрес. 
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ТРЕНИРОВКА #44 ABS BURNER ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Извод: Всяко твое действие оказва влияние върху поведението на подрастващите хора покрай теб. Бъди позитивният пример за подръжание.️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Нямам думи да опиша удоволствието от това да тренирам с вас, несравнимо е. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Благодаря ви от сърце team #nodaysoff️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Утре отново в 18ч за брутална тренировка с машината @mdimitrov_official ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Кое ви беше най - трудното упражнение? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #самихоссни #samihossny #teamnodaysoff #sofia #bulgaria #софия #българия #absworkout #sixpack

A post shared by STAY HOME WITH SAMI (@samihossny) on