Треньорът на Локомотив (Горна Оряховица) Сашо Ангелов изрази пред БЛИЦ огорчението си след грозния инцидент на стадион "Тича" вчера. Припомняме, че контролата между Черно море и "железничарите" беше прекратена в 33-ата минута при резултат 1:0 за домакините, заради нахлуване на терена на фенове от агитката на "моряците". Гледката беше грозна - ултраси на Черно море биха футболисти от втородивизионния отбор, като най-пострадал е племенникът на Красимир Балъков - Антоний Балъков.

- Г-н Ангелов, разкажете вашата гледна точка за случилото се във Варна?
- Грозна история, не ми се говори за такива работи. Предпочитам да ме търсите за футболни неща, да коментираме играта на момчетата, как преливаме в линии... Случилото се показва, че живеем в България. Много е неприятно това, което  стана вчера. Благодаря ви, че ме потърсихте, защото досега навсякъде се дава единствено думата на варненци. Досега само те обясняваха случилото се, а мен никой не ме потърси.

- Не сме ви забравили, но първо кажете дали и вие сте сред пострадалите?
- Не, не, аз съм добре, никой не ме удари. Но гледката наистина беше неприятна. Разбирам ги Черно море, представят отбора, искат да направят кефа на публиката си. Бяха извикали съдия, който да им угажда - Радослав Станев. Той е от Варна, но това няма значение. Подпираше ги още от началото. Искаше им се да спечелят на всяка цена и да си вдигнат самочувствието преди старта в Лига Европа. Ние обаче бяхме във Варна, за да играем сериозна контрола. И в Горна Оряховица сме хора, също играем футбол и искаме да печелим.

- Обвиняват ви в много груба игра...
- Аз не видях груба игра от страна на моите футболисти. Обвиняват Пламен Колев, че е извършил много груб фаул срещу Бакари, но аз видях, че Бакари се подхлъзна. Дано е добре и контузията му не е тежка. Разберете ме, самото поведение на съдията изнервяше моите футболисти. Всяко отсъждане на Станев беше в полза на домакините.

- Как се стигна до решението за прекратяването на мача?
- В скандалната ситуация в 33-ата минута съдията не отсъди чист фаул за нас, стана контра и Иво Харизанов наистина влезе грубо и получи червен картон. По него полетяха бутилки и той направи жест към публиката. Не го оправдавам за реакцията му, но това ли трябваше да се случва. Около 50 фенове на Черно море влязоха на терена, нямаше нито полиция, нито охрана. С очите си видях как как един от моите - Данислав Мицаков, лежеше на земята и го ритаха. Какво е това нещо, обяснете ми?

- Антоний Балъков как е?
- Той пострада най-сериозно. Носът му е разбит, окото му е подуто. Нормално е да си потърси правата, извади си медицинско, после даде показания на полицаите. Случаят не трябва да се оставя току-така, защото утре пак може да се повтори, че дори и по-лошо нещо да се случи.

- Имахте ли пререкания с колегата си Никола Спасов?
- Между мен и треньорския щаб на Черно море няма вражда. Със Спасов разговаряхме и се разбрахме, че е по-добре да прекратим контролата. Обстановката беше неконтролируема и нямаше как срещата да продължи. Определено в България не са добре нещата, напрежението ескалира, хората са много нервни. Не ми се говори на тази тема, още съм афектиран.

- Какво беше поведението на футболистите на Черно море?
- И те се паникьосаха. Никой от играчите на домакините не раздава правосъдия за разлика от феновете им, които се държаха скандално.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ