ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Атлетико срази Реал с 3:1 на "Метрополитано" в голямото дерби на Мадрид от шестия кръг на испанската Ла Лига и нанесе първа загуба на "кралете" за сезона. Алваро Мората (4, 46) шокира "белия балет" в началото на двете полувремена, а Антоан Гризман (18) добави един гол за първата победа на "дюшекчиите" в това дерби от 8 май 2022 година, когато бяха спечелили с 1:0. Тони Кроос (35) вкара красив гол за гостите след удар от далечна дистанция, а попадение на Едуардо Камавинга не бе зачетено заради засада на Антонио Рюдигер.

Двубоят започна страхотно за домакините, които поведоха още в 4-ата минута, когато Марио Ермосо проби през центъра и намери Самуел Лино отляво. Бразилецът центрира в наказателното поле, където Давид Алаба изпусна Алваро Мората и нападателят се разписа с глава за 1:0. 

Отличното представяне на "дюшекчиите" продължи и в 18-ата минута Самуел Лино получи отляво, увлече Лукас Васкес и подаде към Саул Нигес. Халфът центрира в наказателното поле, където Антоан Гризман беше оставен непрокрит и с глава вкара за 2:0 не без помощта и на гредата. 

Последваха пропуски на Лука Модрич за гостите и Науел Молина за домакините, за да се стигне до 35-ата минута, когато Федерико Валверде проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Хименес изчисти с глава. Топката се озова в Тони Кроос, който овладя и с мощен удар от около 20 метра я прати в долния десен ъгъл за 2:1. 

В 44-ата минута гол на "кралете" беше отменен заради засада. Фран Гарсия центрира в наказателното поле, където Алаба засече на далечната греда, но прати топката в страничния стълб. Кълбото се върна в Камавинга, който от няколко метра реализира. Попадението обаче беше отменено, тъй като Антонио Рюдигер беше зад отбраната на домакините и влияеше на играта. 

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Секунди след почивката Лино поде атака отляво и подаде към Гризман, който пусна към Саул. Халфът центрира в наказателното поле, където защитата на "кралете" отново позволи на Мората да се извиси и с глава да вкара за 3:1. 

В 53-ата минута Марио Ермосо отправи удар с глава след изпълнение на корнер и топката "кацна" на горната греда, след което излезе в аут. Десетина минути по-късно Родриго направи двойно с Валверде и отправи силен удар от около 10-11 метра, но след рикошет в Савич се стигна само до корнер. Минута след това Валверде с чудесно центриране намери Хоселу в наказателното поле. Нападателят свали за Родриго, чийто шут беше блокиран, а Чуамени опита силен удар по земя и топката мина покрай лявата греда. 

В 70-ата минута Рюдигер опита удар от дистанция, който премина покрай вратата. Малко след това и Валверде опита късмета си от около 25 метра, но и той не намери целта. В 78-ата минута Браим Диас проби отдясно, навлезе в наказателното поле и отправи силен удар от малък ъгъл, но Ян Облак спаси. 

Усилията на гостите за нов гол не дадоха резултат, а в добавеното време на срещата Джуд Белингам си изкара първия жълт картон с екипа на Реал за нарушение срещу Хоакин Кореа.

След победата Атлетико излезе пети във временното класиране с 10 точки. Реал сдаде първото място след този кръг и е трети с 15 пункта, изоставайки на точка от Барселона и другият каталунски тим Жирона.

АТЛЕТИКО (МАДРИД) - РЕАЛ (МАДРИД) 3:1
1:0 Алваро Мората (4), 2:0 Антоан Гризман (18), 2:1 Тони Кроос (35), 3:1 Алваро Мората (46)

Атлетико (Мадрид): 13. Ян Облак, 16. Науел Молина (65-3. Сесар Аспиликуета), 15. Стефан Савич, 2. Хосе Мария Хименес, 22. Марио Ермосо, 12. Самуел Лино, 14. Маркос Йоренте, 6. Коке (46-20. Аксел Витсел), 8. Саул Нигес, 7. Антоан Гризман, 19. Алваро Мората (82-9. Мемфис Депай)
Треньор: Диего Симеоне

Реал (Мадрид): 25. Кепа Арисабалага, 17. Лукас Васкес (57-6. Начо), 22. Антонио Рюдигер, 4. Дейвид Алаба, 20. Фран Гарсия (57-23. Ферлан Менди), 8. Тони Кроос (70-21. Браим Диас), 15. Федерико Валверде, 12. Едуардо Камавинга (57-18. Орелиен Чуамени), 10. Лука Модрич (46-14. Хоселу), 5. Джуд Белингам, 11. Родриго
Треньор: Карло Анчелоти

Стадион: "Метрополитано", Мадрид
Съдия: Хавиер Алберола
Жълти Картони: Хименес (Атлетико), Модрич, Белингам и Менди (Реал(

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!