Поредното катастрофално представяне на Барселона в Шампионската лига предизвика спешна среща между водещите ръководни фактори на „Камп Ноу". Очакванията са Роналд Куман да бъде уволнен от треньорския пост, след като снощи каталунците паднаха с 0:3 от Бенфика.

"Спорт" информира, че рано тази сутрин президентът Жоан Лапорта е дискутирал заедно с вицепрезидента Рафа Юсте, футболният директор Матеу Алемани и съветникът на президента Енрик Масип решенията, която трябва да се вземат, за да се се спре пропадането на отбора. Каталунското издание твърди, че до часове Куман ще бъде уволнен.

Фаворитите за негов заместник са двама - Шави Ернандес и Роберто Мартинес, а най-новото спрягано име е Андреа Пирло. Той обаче е по-назад в списъка. Лапорта харесва италианеца, но останалите членове от борда за скептични, че неговото назначение е най-доброто решение в момента.

"Не искам да отговарям на въпроса за моето бъдеще. То не е в ръцете ми. Въпреки че съм наясно, че треньорът в крайна сметка е виновен", коментира Куман.

"Трудно ми е да приема този резултат. Не смятам, че той отговаря на мача, който гледахме. Макар да получихме ранен гол, смятам, че стояхме добре до 0:2. Играчите на Бенфика бяха силни физически и много бързи. Създадохме доста добри положения за гол, но не вкарахме", добави нидерландецът.