Севиля се измъчи у дома и надви все пак Кадис с 1:0 в андалусийско дерби от 18-ия кръг на испанската Ла Лига.

Домакините натискаха през целия мач, но така и не намираха верния път към вратата на Херемиас Ледесма.

В добавеното време на първата част Оливер Торес центрира към Ерик Ламела, който с помощта на десния страничен стълб вкара топката във вратата на гостите, но след преразглеждане с ВАР голът не бе зачетен заради засада.

След почивката 51-ата минута Иван Ракитич получи топката на границата на наказателното поле и без да се бави шутира към долния десен ъгъл, но Ледесма спаси. Осем минути по-късно темпераментният треньор на домакините Хорхе Сампаоли получи втори жълт картон и бе изгонен от скамейката.

В 87-ата минута при центриране в наказателното поле на Кадис Иван Алехо игра с ръка и след преглеждане с ВАР получи втори жълт и респективно червен картон, а хърватинът Иван Ракитич реализира последвалата дузпа и донесе трите точки на домакините.

Дълбоко в добавеното време влезлият минути преди това Алваро Негредо можеше да изравни за гостите. След неубедителна намеса на Ясин Боно топката падна в краката на Негредео, който стреля без да се замисли, но не успя да уцели опразнената врата, а и съдията отсъди нарушение в атака.

След успеха играчите на Хорхе Сампаоли излязоха от зоната на изпадащите и се качиха до 15-ата позиция с 18 точки. Кадис е предпоследен с 16 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!