На галавечер в Париж Карим Бензема спечели "Златната топка" на списание "Франс Футбол", но голямата изненада в анкетата на изданието бе, че шампионът на Англия Манчестър Сити стана клуб на годината, вместо носителя на Ла Лига, Суперкупата на Испания и Шампионската лига – Реал (Мадрид).

Зад „гражданите остана и Ливърпул и така за второто издание наградата отива при английски отбор, след като преди година Челси я грабна.

„Ние се опитваме да вдъхновим млади футболист. Било е винаги невероятно. Да, не сме спечелили Шампионска лига, но се гордеем с начина, по който играем като отбора", сподели белгийският халф на "гражданите" Кевин Де Бройне.

„Пеп е ключова фигура в нашия проект. Той струва милиарди. Винаги има нещо ново при него. Той е фокусиран върху респекта към съперника и здравата работа. Той е страхотен човек. Когато губим, ни натиска да станем по-добри. Говори си с всички. Всички в Манчестър Сити сме много благодарни. Знаем, че това идва вследвтие на много тежка работа, но знаем, че следващият мач е най-важен. Трябва да печелиш отново, отново и отново. Трябва да останем фокусирани“, допълни спортният директор на клуба Чики Бегиристайн.