Реал (Мадрид) прегази последния в Ла Лига - Елче с 4:0 в отложена среща от 21-ия кръг.

Звездата на "белите" Карим Бензема се отчете с две попадения и вече е голмайстор №5 в историята на испанското първенство с 229 попадения, като задмина легендата Раул с един гол, но продължава да е зад Лионел Меси (474), Кристиано Роналдо (311), Телмо Зара (252), Уго Санчес (234).

Преди първия съдийски сигнал футболистите на Реал показаха трофея от Световното клубно първенство, който бе спечелен преди няколко дни в Мароко. Играчите на Елче пък направиха шпалир при излизането на домакините на терена. Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. 
 
Реал можеше да поведе още в 4-ата минута, когато отлична атака отляво позволи на Родриго да нахлуе в наказателното поле и върна топката към Бензема. Французинът не успя да отправи добър удар и топката бе изчистена, но Милиао стигна първи до нея и не се поколеба да шутира от сериозна дистанция. Страховитият му удар обаче мина на сантиметри от вратата на Елче. 
 
В 8-ата минута обаче Марко Асенсио бе безпощаден и изведе "кралете" напред. Той се промъкна между двама бранители на съперника и с премерен удар прати топката зад гърба на Бадия - 1:0. 

Карим Бензема пропусна да удвои четири минути по-късно, след като бе изведен на стрелкова позиция, но стражът на Елче спаси удара му. Пак той с глава имаше страхотен шанс да се разпише в 16-ата минута, но този път не уцели вратата. Шут на Феде Валверде в 21-ата минута от границата на наказателното поле бе спасен от Бадия.  

Натискът на домакините логично доведе до втори гол. Вкара го Карим Бензема от дузпа в 31-ата минута, отсъдена за игра с ръка на Енцо Роко. 

Елче пропусна страхотна възможност пет минути по-късно, след като отбраната в "бяло" аристократично проследи едно центриране към Гонсалес, чийто удар с глава обаче не намери целта. Това вдъхна кураж на съотборниците му и 60 секунди след това гостите организираха отлична атака, която бе завършена от Кармона, но топката профуча покрай вратата. Три минути преди почивката мощен шут на Алаба от пряк свободен удар излезе в аут. 

В първата минута на добавеното време на първата част Карим Бензема отново се разписа и отново от дузпа, след като реферът посочи бялата точка за нарушение срещу Родриго. 

Второто полувреме също започна с пропуск пред вратата на Елче. Родриго се откъсна от защитата на гостите и шутира от движение, но Бадия улови. Две минути след това Бензема се озова на добра позиция, като и неговият удар бе уловен от стража на гостите. Камавинга и Марко Асенсио пропиляха отлични възможности в рамките на минута малко след като бе изминал час игра. 

Десет минути преди края се разписа и Лука Модрич. Хърватинът, който влезе след почивката, направи 4:0 за Реал с фантастичен удар от границата на наказателното поле.

Реал съкрати аванса на лидера Барселона на 8 точки, докато Елче остава на дъното с едва 0 точки в 21 двубоя.