Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо очаква среща с президента на клуба Флорентино Перес във връзка с бъдещето му. Според "Ас" двамата ще разговарят още преди заминаването на португалеца за лагера на националния тим на родината му, който се готви за световното първенство в Русия от 14 юни до 15 юли.

След изказване на Роналдо след финала на Шампионската лига срещу Ливърпул (3:1) в украинската столица Киев зачестиха информациите за евентуален трансфер на португалеца в ПСЖ. Нападателят настоявал за приравняване на заплатата му с тези на Лионел Меси от Барселона и Неймар от ПСЖ.

В момента Кристиано Роналдо получава по 23 милиона евро възнаграждение на година, а Перес няма намерение да му предлага 37 милиона евро, колкото Барса плаща на Меси. Възможностите на "белия балет" били за максимална заплата от 30 милиона евро на сезон. В началото на годината Роналдо отказал 9 милиона евро допълнително на сезон, тъй като според него тази оферта била обидна. Освен това португалецът има проблеми и с данъчните в Испания.

Ако до края на седмицата двете страни не се споразумеят, агентът на португалската звезда Жорже Мендеш ще търси изход от ситуацията.