Севиля спечели с 2:0 при визитата си на Валенсия в мач от 29-ия кръг на испанската Ла Лига и влоши положението на "прилепите", които остават в зоната на изпадащите.

В 10-ата минута Лукас Окампос влезе в наказателното поле и можеше да отбележи първия гол в мача, но стреля лошо и топката мина покрай вратата.

През първата част нямаше кой знае колко ситуации за гол, но през второто полувреме започнаха да се редят една след друга.

Първо в 47-ата минута Юнус Муса получи топката, но защитник изби кълбото преди то да стигне до играча на Валенсия.

В 49-ата минута Сусо стреля опасно, но топката излезе в аут. След още 1 минута игра Юнус Муса падна в наказателното поле, но реферът не обърна внимание на тази ситуация и даде знак играта да продължи.

В 55-ата минута Люик Баде овладя отбитата топка и вкара в средата на вратата за 0:1. След още 5 минути игра Фернандо от Севиля игра с ръка в наказателното поле, но реферът не уважи претенциите на домакините. Ситуацията обаче бе прегледана с ВАР и реферът потвърди решението си да не отсъди дузпа.

В 76-ата минута Гонсало Монтиел подаде към Сусо на границата на наказателното поле и той вкара за 0:2. В 82-ата минута домакините отново поискаха дузпа. Маркуш Андре бе съборен в наказателното поле, но съдията не реагира. Той все пак бе повикан да прегледа ситуацията, но отново не отсъди дузпа.

В 84-ата минута Илайш Мориба повали съперник в наказателното поле и получи директен червен картон от съдията.

След успеха си Севиля излезе на 12-а позиция с 35 точки. Валенсия остава на 18-о място с 27 точки и изостава на три точки от спасителната 17-а позиция, на която е Алмерия.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!