ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Рома срази шампиона Наполи с 2:0 на "Олимпико" в дербито от 17-ия кръг на италианската Серия "А" и направи коледен подарък за феновете си. Головете за „римските вълци“ отбелязаха Лоренцо Пелегрини (76) и Ромелу Лукаку (90+6), а партенопеите завършиха в намален състав, след като първо Матео Политано бе изгонен в 66-ата минута с директен червен картон, а двадесет минути по-късно и Виктор Осимен пое към съблекалните след втори жълт картон.

Домакините можеха да поведат в 19-ата минута, когато Ромелу Лукаку подаде към Едоардо Бове, който стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Алекс Мерет. Две минути след това Андреа Белоти премина покрай Рахмани, след което подаде към Бове, който бе сам срещу Мерет, но стреля право във вратаря на Наполи.

След почивката в 54-ата минута Хвича Кварацхелия от гостите шутира право в ръцете на вратаря Руи Патрисио.

В 66-ата минута Наполи остана с човек по-малко на терена, след като Матео Политано бе изгонен с директен червен картон заради невъздържаното си поведение. Политано бе задържан за фланелката от Залевски, а фалът бе маркиран от рефера Коломбо, който показа и жълт картон на извършилия нарушението. При фала Политано изрита леко Залевски, заради което Коломбо го изгони с директен червен картон. Десет минути след това Стефан Ел Шаарави се опита да стреля, но не успя да уцели достатъчно добре топката, която стигна до Лоренцо Пелегрини, който с удар от въздуха я вкара във вратата на Алекс Мерет за 1:0.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 84-ата минута Браян Кристанте пусна много добър пас към Лукаку, който се измъкна в наказателното поле от опеката на Жуан Жезус и след това опита да прехвърли Алекс Мерет, но вратарят на Наполи се намеси и изби в корнер.

Наполи завърши мача с двама човека по-малко, след като Виктор Осимен бе изгонен за втори жълт картон в 86-ата минута. Нигерийският нападател извърши нарушение срещу Ел Шаарави, който излезе сам срещу Алекс Мерет във втората минута от добавеното време, но вместо да стреля реши да търси Лукаку и сгреши.

Домакините вкараха втория си гол в шестата минута от добавеното време, когато организираха бърза контраатака. Ндика подаде към Ромелу Лукаку, който с премерен удар оформи крайното 2:0 за първа победа на Рома над този съперник от 2019 година насам.

След успеха си Рома задмина Наполи в класирането, заемайки шестата позиция с 28 точки и една повече от съперника. Играчите на Жозе Моуриньо се доближават на три точки от четвъртата позиция, заемана от Болоня.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!