Рома разби като гост Милан с 4:1 в дербито от 35-ия кръг на италианската Серия „А” и се върна на второто място с точка пред третия Наполи.

Голмайсторът на „вълците” Един Джеко (8, 28) се разписа първо след асистенция на Мохамед Салах, а след това и удвои аванса на гостите, възползвайки се от подаване на аржентинеца Леандро Паредес. Гостите продължиха да превъзхождат „росонерите”, но резултатът остана непроменен чак до 76-ата минута, когато хърватинът Марио Пашалич намали изоставането на домакините след пас на аржентинеца Лукас Окампос.

Радостта за футболистите на Винченцо Монтела бе твърде кратка, тъй като бившият футболист на „росонерите” Стфан Ел Шаарави (78) бързо възстанови аванса от два гола на „вълците” след пас на Един Джеко.

В 86-ата минута Габриел Палета извърши нарушение в наказателното поле на домакините срещу Мохамед Салах и получи директен червен картон, а Даниеле Де Роси (87-дузпа) бе безпогрешен от бялата точка за крайното 4:1, въпреки че вратарят Донарума закачи топката.

След категоричния си успех Рома отново е на второ място със 78 точки и една повече от третия Наполи. Милан е шести с 59 точки и на 6 зад петия Аталанта.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"