Шампионът Ювентус спечели с 2:0 при визитата си на Болоня в среща от 27-ия кръг при рестарта на италианската Серия „А“ и дръпна с 4 точки на върха във временното класиране пред Лацио, който е с мач по-малко.

Още в първите секунди можеше да се стигне до автогол на гостите след лош пас назад на Матайс де Лихт към Шчесни, но вратарят се справи. След това „баинконерите“ взеха инициативата и си решиха мача още през първата част, в която реализираха головете.

В 23-ата минута Денсвил дръпна Де Лихт за фланелката в наказателното поле на домакините и последва дузпа, реализирана от Кристиано Роналдо. Това бе 22-ия му гол през настоящия сезон в италианския елит.

В 36-ата минута пък Бернардески подаде топката на Дибала с пета, а аржентинецът я прати в противниковата мрежа с техничен удар от границата на наказателното поле.

След почивката гостите можеха да направят успеха си още по-изразителен, но в 52-ата минута Бернардески нацели страничната греда, а добавката на Роналдо беше отразена от вратаря Скорупски. В 66-ата минута Де Шилио напусна терена контузен и бе заменен от Данило. До края на мача пропуски направиха Дибала, Бернардески и Роналдо.

С тази победа „старата госпожа“ събра 66 точки на върха и има 4 аванс пред Лацио. Болоня е на десета позиция с 34 точки преди останалите срещи от кръга.

КЛАСИРАНЕТО В СЕРИЯ "А" - ТУК