ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Масови безредици избухнаха в редица европейски градове след загубата на Мароко с 0:2 от Франция на полуфинала на Мондиал 2022. До сблъсъци между африканските мигранти и полиция се е стигнало на доста места и се съобщава за стотици арестувани.

В резултат на напрежението 14-годишно момче е било прегазено от автомобил. То е било част от група мароканци, безчинстващи по улиците на Монпелие. Те са пресрещнали колата, от която се е развявал френски флаг и изтръгнали знамето.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Шофьорът опитал да се измъкне, правейки обратен завой, но е блъснал няколко мароканци. Детето е попаднало под гумите на автомобила, откарано е в болница в тежко състояние. За съжаление малко по-късно е загубило битката за живота си.

 

 

Сериозни сблъсъци между африканските мигранти и полицията е имало в Ница. Властите са използвали сълзотворен газ и водни оръдия за разпръскване на тълпата, след като са били замеряни с бомбички и други пиротехнически средства.

Париж беше мобилизирал 10 000 полицаи, за да се справи с очакваните безредици по улиците на града. Дори и това не спря феновете на Мароко, които отново безчинстваха по улиците на столицата. Стигнало се е до сблъсъци около Триумфалната арка.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Властите във Франция съобщават за 170 арестувани. Сред тях има и група от 40 човека, свързани с крайнодесни групировки, които са носели забранени от закона оръжия при задържането си. Над 100 арестувани има в Брюксел. Там има полицай, ударен с бомбичка.

Полицията е използвала сила, за да се справи с беснеещите марокански мигранти в Амстердам и Ротердам. В столицата на Нидерландия положението не е било толкова стряскащо, тъй като е имало сериозна подготовка от властите. В Ротердам обаче униформените са замеряни с пиротехника. Има пострадал случаен минувач, който е със счупен нос. Съобщава се за няколко десетки арестувани, но бройката не беше конкретно уточнена.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК