ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Бившият аржентински национал Габриел Батистута обясни, че е останал щастлив от факта, че Лионел Меси подобри рекорда му за най-добър реализатор за страната на световно първенство. 35-годишната звезда на ПСЖ е с 11 попадения на мондиали преди финала с Франция, който е утре от 17:00 часа.  

53-годишният Батистута има на сметката си 10 гола на световни първенства. 

"Това, че Меси подобри рекорда не ме наранява въобще, защото аз му се наслаждавах докато го притежавах", обясни легендата пред "Кларин". 

"Лео заслужава това. Ако има някой, който трябва да го притежава, това е той. Меси не е извънземен, той е човек, който играе футбол по-добре от всички останали. Когато този човек те надмине, не може да страдаш, а това ти носи удоволствие", добави Батистута, който реализира 10 гола на три световни първенства между 1994 и 2002 година.

Той добави, че Меси е надминал очакванията му на турнира в Катар с отбелязаните 5 гола и 3 асистенции. "Играе като 20-годишен. Той е гладен и иска да спечели световната титла. Футболът се нуждае от това, а Лео го пренася върху целия отбор", каза още Батистута.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО и КЛАСИРАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ