ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Феновете на Мароко, празнуващи победата на националния отбор на страната с 1:0 над Португалия на четвъртфиналите на Мондиал 2022, превърнаха тържествата си в поредна битка с полицията.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

БЛИЦ вчера ексклузивно показа кадри от празненствата на мароканците във Флоренция. Такива през нощта е имало в Париж, Брюксел, Мадрид, Лондон и редица нидерландски градове, съобщават световните агенции и допълват, че мароканците са били подкрепени от алжирци и други мигранти от арабски и мюсюлмански произход.

На много места радостта е приела грозната форма на сблъсъци с полицията. В Брюксел човешка жива верига е опитала да спре битките, но в крайна сметка до такива се е стигнало. Според „Льо Соар“, марокански младежи с качулки са замеряли полицаите с различни предмети, а властите са отговорили с употребата на сълзотворен газ. Съобщава се за десетки арестувани.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Грозни гледки е имало и в Париж, където са изпочупени витрините на луксозни бутици и са подпалени редица мотори и автомобили. Властите във френската столица съобщават за 42 арестувани. Над 20 000 мигранти са участвали в шествията и празненствата на мароканците. Сблъсъците са се случили след полунощ, когато към полицаите са полетели камъни, бутилки и факли.

Най-яростни отново са били схватките в Нидерландия, където на места се е наложило да бъдат използвани силите за борба с безредиците. В Ротердам и Утрехт полицаите са били замеряни с камъни и бомбички, но след намесата на специализираните части мароканците са били изблъскани в крайните квартали. За сблъсъци и арестувани се съобщава от властите в Амстердам и Хага.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК