ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на националния отбор на Франция по футбол Дидие Дешан логично бе много разочарован след драматичната загуба на тима от Аржентина след изпълнение на дузпи на финала на Световното в Катар.

"Разочарованието е огромно и ще ми е нужно време, за да преглътна случилото се. Вложихме много енергия и сърце, за да се върнем в мача. Когато се върнеш от нищото и въпреки това победата ти се изплъзне за малко, е много трудно да го приемем. Но трябва да го приемем", бе първият коментар на световния шампион от 2018 година.

Той отказа да говори за това, дали договорът му, който е до края на 2022 година, ще бъде удължен: "Не искам сега да говоря за бъдещето си. Дори да бяхме спечелили, пак нямаше да имам готов отговор дали ще продължа в националния тим. С президента на федерацията ще имаме среща в началото на следващата година и ще видим".

"Този финал изобщо не беше лесен, но пък и нямаме извинения. Като цяло за мен и екипът ми беше огромно удоволствие да бъдем с отбора. Има и такива срещи, но да не забравяме, че все пак сме хора. Мога да извлека само положителни неща. Бяхме близо до трофея, но не стигнахме до него, а това боли“, натъжен бе Дешан, който преди 4 години донесе световната титла на Франция.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО и КЛАСИРАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ