Френската футболна федерация "осъди" обидите към футболистите от националния отбор в социалните мрежи, както и "расистките и изпълнени с омраза" съобщения към играчите. Институцията обмисля да подаде жалба, информира АФП.

"След края на финала на Световното първенство няколко футболисти на Франция станаха мишени на недопустими расистки и омразни обиди в социалните мрежи. ФФФ ги осъжда и ще подаде жалби срещу авторите", написа официалният профил на тима на Франция в Туитър.

"Петлите" загубиха финала от Аржентина след изпъление на дузпи, като пропусналите наказателни удари Кингсли Коман и Орелиен Чуамени бяха сред най-атакуваните.

Байерн Мюнхен защити футболиста си Коман още в понеделник. "Семейството на Байерн е зад теб, Кинг, Расизмът няма място в спорта и в нашето общество", написаха от баварския клуб.

Социалистическата партия във Франция бе призовала футболната федерация да "наруши мълчанието си".

"Пълна подкрепа за Коман, Чуамени, Коло Муани, Лорис. Очакваме реакция от ФФФ, която остана безмълвна за расистките обиди към Мбапе по време на Евро 2021", написа Корин Нарасиген от партията.

Министърът на равенството между мъжете и жените Изабел Ром също изрази гнева си. "Това е непоносимо. Осъждам тези обиди с най-голяма строгост", написа тя в Туитър.