ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Звездата на Еквадор Енер Валенсия наказа и Нидерландия при равенството 1:1 в срещата от група "А" на Мондиал 2022. 33-годишният нападател на Фенербахче поведе в листата на голмайсторите в Катар и продължава да пише история.

Валенсия реализира и трите попадения за страната си до момента на Модиал 2022. Припомняме, че на старта на турнира той вкара и двата гола за успеха с 2:0 над Катар.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Валенсия се превръща в първият южноамериканец, който вкарва 6 поредни гола за страната си на световно първенство. Той отбеляза и трите попадения за Еквадор на Мондиал 2014 в Бразилия.

Постижението му го нарежда до португалската легенда Еузебио (1966 г.) в Англия, Паоло Роси за Италия (1982) в Испания и руснакът Олег Саленко (1994), които също са вкарвали по 6 поредни гола за страните си на световни първенства.

Шестте си гола на Мондиали Енер Валенсия вкара в едва 5 мача. Тиери Анри (Франция) и Робин ван Перси (Нидерландия), например, също имат по 6 попадения на световни първенства, но са ги отбелязали в 17 двубоя, в които са участвали. И аржентинската легенда Марио Кемпес е с 6 гола на Мондиали, но от 18 мача.

Валенсия беше изнесен с носилка в края на мача тази вечер и за момента не е ясно какво е състоянието му.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!  

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК