ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Англия стартира участието си на Световното в Катар с мач срещу Иран. Срещата от Група "В" е от 15:00 часа и ще излъчва пряко по БНТ 1 и БНТ 3.

Потвърдиха се очакванията, че селекционерът Англия Гарет Саутгейт залага на схема 4-3-3, в която в центъра на защитата започват капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър, който има само един мач като титуляр във Висшата лига от септември насам, и Джон Стоунс. 

Киърън Трипиър стартира отдясно на отбраната в отсъствието на Кайл Уокър. Люк Шоу пък е ляв бек. 

Големият талант на Борусия (Дортмунд) Джуд Белингам, за когото това ще е първи мач на световно първенство, започва в халфовата линия заедно с Деклан Райс и Мейсън Маунт. 

Саутгейт не изненада и с избора си за атаката. Както се очакваше, в предни позици за "трите лъва" започват Букайо Сака, Рахийм Стърлинг и Хари Кейн. 

Двата отбора ще играят за първи път помежду си. Двубоят ще бъде ръководен от най-добрия рефер на Бразилия в момента - Рафаел Клаус. 

England
AНГЛИЯ: 1.Джордан Пикфорд, 5.Джон Стоунс, 6.Хари Магуайър, 12.Киърън Трипиър, 3.Люк Шоу, 22.Джуд Белингам, 4.Деклан Райс, 19.Мейсън Маунт, 17.Букайо Сака, 10.Рахийм Стърлинг, 9.Хари Кейн
Селекционер: Гарет Саутгейт
 

Iran
ИРАН: 1.Алиреза Бейранван, 8.Мортеза Пуралиганжи, 15.Рухбех Чешми, 19.Маджид Хосейни, 2.Садег Мохамари, 21.Ахмад Нооролаи, 18.Карими Али, 3.Ехсан Хайсафи 5.Милад Мохамади, 7.Алериза Джаханбахш, 9.Мехди Тареми
Селекционер: Карлош Кейрош

 

Ал Раян, „Халифа Интернешънъл Стейдиъм“
Съдия: Рафаел Клаус (Бразилия)

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!