ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Футболистите от германския национален отбор излязоха със запушени усти преди началото на двубоя с Япония от Мондиала в Катар, който загубиха сензационно с 1:2 след обрат за осем минути.

Нетипичната гледка веднага предизвика дискусии в социалните мрежи, след което се появи информация защо играчите са си запушили устите.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Това е в знак на протест срещу забраната на ФИФА капитанът на германците Мануел Нойер да излезе с капитанска лента с флага на ЛГБТ общността.

От германската футболна федерация излязоха с официално съобщение по темата.

"Искахме да използваме нашата капитанска лента, за да заемем позиция за ценностите, които държим в националния отбор на Германия: разнообразие и взаимно уважение. Заедно с други нации искахме гласът ни да бъде чут. Не ставаше въпрос за правене на политическо изявление – човешките права не подлежат на обсъждане. Това трябва да се приема за даденост, но все още не е така. Ето защо това съобщение е толкова важно за нас. Да ни откажеш лентата е същото като да ни откажеш глас. Ние отстояваме позицията си", заявиха германските футболни шефове.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК