ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси пренаписа историята на световните първенства с нови рекорди на полуфинала срещу Хърватия в Катар.

35-годишният футболист изведе „гаучосите“ с капитанската лента и изравни рекорда на Лотар Матеус за брой мачове на мондиали, като и двамата имат по 25 участия. Той ще го подобри при участие в мача за третото място в събота или на финала в неделя.

След това Меси вкара гол от дузпа в 34-ата минута и изведе Аржентина напред в резултата, реализирайки 11-ия си гол на Световно – повече от всеки друг аржентинец в историята. По този начин той остави след себе си Габриел Батистута, който има 10 гола на шампионати на планетата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Головете на Меси са вкарани в рамките на 4 първенства – 1 през 2006 година, 4 през 2014 година, 1 през 2018 година и 5 от началото на Мондиал 2022.

Батистута реализира своите 10 точни изстрели на мондиалите през 1994, 1998 и 2002 година.

Трети във вечната ранглиста на стрелците на Аржентина на световни първенства е легендарният Диего Марадона с 8 попадения.

Рекордът за най-много голове на световни първенства принадлежи на бившия германски нападател Мирослав Клозе, който е отбелязал 16 попадения. Бразилската легенда Пеле има 12 гола.

От Мондиал 1966 в Англия никой футболист не е вкарвал или асистирал в толкова много различни мачове на световни първенства (13 – наравно с бразилската легенда Роналдо).

ВИЖТЕ ПРОГРАМАТА ДО КРАЯ НА СВЕТОВНОТО

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!