ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Френският президент Еманюел Макрон изгледа на живо финала на Мондиал 2022 в Катар и след последния съдийски сигнал слезе на терена да успокоява Килиан Мбапе, който реализира хеттрик, но в крайна сметка Аржентина спечели световната титла след дузпи. "Петлите" успяха да наваксат изоставане от 0:2, а в продълженията изравниха и за 3:3, след което изпуснаха възможност да вкарат четвърти гол и рулетката на дузпите определи световния шампион.

„Губехме в края на първото полувреме, но Мбапе направи нещо изключително и върна отбора в мача. Да, заслугата е на целия отбор, но Килиан беше невероятен. Той върна страстта в нашия отбор и аз наистина си върнах вярата, че можем да спечелим. Успяхме да направим още едно чудо в продълженията, имахме и мачбол на Коло-Муани в 123-ата минута, но....“, сподели Макрон след мача.

„Мбапе е страхотен футболист и е само на 24 години. Напомних му това веднага след края на финала. Казах му още, че се гордея с него. Той стана голмайстор на това първенство, стигна до финал, а  спечели предишното световно първенство. Но няма да крия - бях също толкова тъжен, колкото и той", добави френският държавен глава.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ НА СВЕТОВНОТО и КЛАСИРАНЕ ПРИ ГОЛМАЙСТОРИТЕ