Бразилският нападател Неймар използва социалните мрежи, за да отправи послание, което вече се дискутира във футболния свят. Той получи контузия при снощната победа над Сърбия с 2:0 на Мондиала в Катар. Неймар използва цитат от книга, озаглавен „Имай вяра“.

„Това е вяра, че всичко ще бъде наред дори в лицето на хаоса. Сигурно е, че най-доброто предстои. Разбира се, че всичко си има своето време. Вярата е извън човешките възможности и не можем да я видим, но можем да я почувстваме“, се казва в посланието на Неймар.

От друга страна той поздрави всички свои съотборници за победата като написа: „Труден мач, но беше важно да спечелим. Поздравления, отбор, първата стъпка е направена. .. Остават още шест."

Лекарят на бразилския национален отбор Родриго Ласмар потвърди, че Неймар е получил изкълчване на глезена на десния крак и ще трябва да се изчакат медицинските тестове, които да станат в рамките на 24 часа. Изследванията ще определят степента на контузията, за която доста хора твърдят, че може да се окажа фатална за следващите му мачове на Световното първенство.