ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Нов голям скандал с представител на западна медия се е разиграл в Катар заради световното първенство. Журналистката от „Дейли Мейл“ Катрин Бат е била принудена от службите за безопасност да изтрие от телефона си запис на безредиците преди мача от груповата фаза между Гана и Уругвай.

Бат съобщава, че преди началото на двубоя феновете на африканския тим не са успели да влязат на стадиона по вина на организаторите. Заради това е започнало сбиване пред входовете на стадион „Ал Джануб“ в Ал Уакра. Журналистката е направила запис на случващото се на телефона си и след това го е изпратила в редакцията на британското издание. След това тя е била обкръжена от осем представители на службите за безопасност.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Няколко пъти попитах защо не ме пускат да си тръгна, а един от тях каза, че са ме видели да правя видео и че нямам право да снимам. Обясних, че съм журналист с акредитация за световното първенство, показах и имейл, доказващ това. Казаха, че трябва да имам разпечатан пропуск и имам два варианта: да изтрия заснетото видео или да ме арестуват“, разказа Катрин Бат.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

„Съгласих се да залича записа, но те настояха, че трябва да проверят телефона, електронната ми поща и приложението „WattsApp“, за да се убедят, че не съм го изпратила. Аз обаче бях успяла да изтрия историята на чата с редакцията. След това провериха всичките ми документи, телефона и накрая не пуснаха“, допълни журналистката.

Както е известно, още преди началото на Мондиал 2022 имаше скандал с датски журналист, на който полицаите в Катар опитаха да спрат репортаж на Расмус Тантхолт от датската телевизия TV2.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК