ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Нов скандал гръмна на Мондиала в Катар, след като CNN разкри, че семействата на иранските футболни национали са били заплашвани с изтезания, ако не се "държат правилно" на мачовете от Световното.

Тимът демонстративно не пя химна на страната при загубата с 6:2 от Англия, но след това преди победата с 2:0 играчите бойкотът им приключи.

Според CNN всички футболисти са били привикани на среща с членове на иранската революционната гвардия (IRGC) и им е казано, че ако не променят държането си, семействата им ще пострадат.

Освен това на всички членове на тима е забранено да се срещат с чужденци и да говорят за ситуацията в Иран.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"В Катар има много ирански служители, които постоянно наблюдават футболистите и докладват за поведението им", твърди CNN.

Треньорът на тима Карлош Кейрош потвърди за среща с членове на иранската революционната гвардия, но каза, че тя е била с цел отборът да бъде стимулиран за успех срещу Уелс, което се случи.

Според него на всеки са били обещани "подаръци и коли".

CNN твърди още, че за следващия мач на тима със САЩ тази вечер от 21:00 часа на трибуните ще бъдат изпратени стотици наемници, които да подкрепят тима и да следят за прояви на протест срещу режима сред останалите фенове.

Припомняме, че от футболната федерация на САЩ сипаха масло в огъня, като публикуваха знаме на Иран без герба на ислямската република в знак на подкрепа на протестите в страната.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК