Иван Перишич беше героят за Хърватия на полуфинала на световното първенство в Русия преди четири години, като неговото попадение заличи преднината на Англия, а след това подаде на Марио Манджукич за победния гол. Тогава "ватрените" се наложиха с 2:1 след продължения, за да се класират в мача за титлата, в който загубиха с 2:4 от Франция. 

"Чувството е прекрасно, на две поредни световни първенства сме поне на полуфинал и като всеки спортист искам да съм на финал. Аржентина е труден съперник, защото се раздават на 100%, страхотни са", започна Перишич с комплиментите за "гаучосите" преди полуфинала тази вечер - от 21:00 часа.

След като преодоляха групата си на Мондиала в Катар хърватите два пъти победиха на дузпи - Япония и Бразилия. Така Перишич и съотборниците му отново са пред вратите на нов мач за световната титла. Трябва обаче да се справят с Аржентина и суперзвездата Лионел Меси.

"Ще бъде подобен мач като с Англия в Русия, но всичко ще зависи от нас. Ако покажем истинското си лице, всичко е възможно", продължи Перишич на пресконференцията преди полуфинала. 

33-годишният нападател на Тотнъм се разписа срещу Япония на 1/8-финалa, което е негов десети гол на световно първенство. Перишич задмина Давор Шукер (с 9 попадения на Мондиали), за да се превърне в голмайстор №1 в историята на хърватския футбол на големия форум.

"Головете не са толкова важни за мен, правя всичко за отбора. Радвам как това попадение е било в услуга на отборната ни цел. Аз дори не обичам да говоря много относно статистиката", отговори Перишич на въпрос дали има за цел да увеличи головата си сметка на световни първенства.

ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!