ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Бившите немски национали Михаел Балак и Сами Кедира призоваха за промени в Германската футболна федерация (ДФБ). Те недоволстват след второто поредно отпадане на Бундестима още в груповата фаза на световно първенство. Снощи немците победиха с 4:2 Коста Рика, което обаче не бе достатъчно за класиране на осминафиналите на Мондиала в Катар.

"Трябва да бъде преобърнат всеки камък в ДФБ", коментира Балак в интервю за "Magenta". 

"Абсолютно всяка позиция трябва да бъде поставена под въпрос, включително тази на национален селекционер. Не говоря обаче лично само за Ханзи Флик. Трябва да бъде сформиран отбор, който отново да играе успешен футбол", добави легендата.

"Германия загуби уважението на противниците и трябва да си го върне. Футболистите трябва да бъдат учени наново на всичко. Може би в последните години фокусът ни се измести към други неща и това трябва да бъде коригирано", каза още Балак. 

Медиите в страната спекулират, че германците са били разсеяни от продължаващия спор с ФИФА за носенето на ленти в цветовете на дъгата. Според Кедира обаче проблемът се корени в развитието на футболистите. "Проблемът е в тренировките и в това, че имаме футболисти, които рискуват твърде много в мачовете. Тази игра е много повече от това. Нужна е и психика", каза Кедира пред ARD.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!