ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на португалския национален отбор Фернандо Сантош се надява, че Данило Перейра няма да бъде липсващ за дълго време, а също така има притеснения и за физическото състояние на полузащитника Отавио Монтейро преди втората среща на Мондиал 2022.

Португалците ще срещнат във втората си среща в група Н стабилния отбор на Уругвай, след като на старта измъкнаха 3:2 над Гана. Португалия и Уругвай се срещнаха на осминафинал на предишното първенство на планетата, когато урусите биха с 2:1.

Перейра, който на клубно ниво е футболист на Пари Сен Жермен, получи счупвания на три ребра от тренировката в събота. Въпросната травма го вади със сигурност от повторението на сблъсъка с урусите.

"Доколкото знам, той се подобрява и очакваме да го върнем на терена много скоро. Поне така ми казват лекарите на отбора, заяви Сантош, който води португалците от 2014-а година насам и през 2016-а го направи европейски шампион. Сантош говори на пресконференция, но видимо изглеждаше притеснен, предават журналистите. Без никакво съмнение, проблемите при португалците се очакват или пък има такива, но не са оповестени публично.

"Но ако не успеем да го възстановим, имаме други трима централни защитници, които могат да го заменят. Няма да правим драма от това, допълни опитният специалист.

А повечето португалски медии днес предполагат, че Данило Перейра е аут и за двата мача в групата, така че ще се разчита на него чак за елиминациите, на които тимът се предполага ще участва.

Запитан за 39-годишния защитник Пепе, който беше на резервната скамейка, когато Португалия победи Гана с 3-2 в първия си мач на Световното първенство в Катар миналия четвъртък, Сантос каза, че той е „чудовище“ и ще бъде в отбора утре.

Но решенията относно Отавио Монтейро и за левия бранител Нуно Мендеш ще бъдат взети по-късно днес или утре рано сутринта. Важно е те как се чувстват и какви са прогнозите на лекарите на тима.

Сантош говори малко и за Уругвай, който обясни, че те си остават "много добър отбор, въпреки че водещите им нападатели Единсон Кавани и Луис Суарес, вече са на години".

"Ще трябва да бъдем много внимателни, защото те могат да пресират опонентите си наистина интензивно, да ги принудят да правят грешки и след това да ги ударят силно. Освен това са много стабилни в защита, решителни. Така че повтарям думите си, че са опасен противник. Никой не иска да играе срещу такива", заяви още Сантош.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!