ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Нападателят Карим Бензема е получил разрешение от Реал (Мадрид) да пътува за финала на Мондиал 2022 в Катар между неговите сънародници от Франция и Аржентина, съобщава "Ас".

Получилият контузия преди началото на Световното и отпаднал от състава на "петлите" футболист  сам ще реши дали да присъства на големия мач и Реал няма да му се меси. Така ако Франция спечели финала в неделя, Бензема ще има възможност да получи медал заедно с останалата част от отбора.

Носителят на "Златната топка" е взел участие за своя клубен тим в мач срещу съгражданите от Леганес. Това е била среща, която шампионите запазиха в тайна и определиха не като контрола, а просто като тренировъчен двубой. Спарингът, който беше в две полувремена от по 30 минути, се проведе при закрити врата на едно от тренировъчните игрища на базата на Реал и завърши 1:1. Точен за „белите“ беше Тони Кроос, а за втородивизионния отбор се разписа Икер Ундабарена.

Бензема се контузи няколко дни преди началото на Мондиал 2022 и не можа да участва в турнира. Селекционерът Дидие Дешан не повика играч, който да го замести, така че нападателят остава в заявката на "петлите" и дори може да играе.