ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Нападателят на португалския национален отбор Кристиано Роналдо направи емоционално изявление след победата над Гана с 3:2 от груповата фаза на Мондиал 2022.

"Много важен успех в първия мач от Световното първенство, но до момента не сме спечелили нищо! Това е само първата стъпка! Оставаме фокусирани върху постигането на нашите цели. Напред, Португалия!", написа 37-годишният бивш футболист на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид в социалните мрежи.

Роналдо се разписа от дузпа през второто полувреме срещу ганайците и стана първият футболист, отбелязал гол на пет Световни първенства. Той има вече осем попадения на сметката си в най-големия футболен форум.

С гола си в мрежата на „черните звезди“ португалецът той се превърна във втория най-възрастен футболист, реализирал попадение на Световно (37 години и 292 дни). Роналдо остави зад себе си шведа Гунар Грен (37 години и 236 дни).

Далеч на върха остава Роже Мила. Камерунецът е на 42 години и 39 дни, когато вкарва последния си гол на Мондиал. Това се случва в САЩ през 1994 година.

Във втория кръг от груповата фаза на турнира в Катар португалците ще играят срещу Уругвай на 28 ноември.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!