ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Селекционерът на Япония Хаджиме Мориясу коментира историческата победа с 2:1 над Испания, която класира "самураите" в елиминационната фаза на Мондиал 2022. Японците ще срещнат Хърватия на 1/8-финалите.

"Посвещаваме тази победа на хората в Япония. Това бе победа, постигната с постоянство и работа. Отборът не се предаде и заслужено продължаваме напред. Смятам, че бяхме по-добри, както през първото, така и през второто. Играхме за победа и я постигнахме благодарение на онази ситуация при втория гол. В момента има фантастични технологии, така че ако топката бе излязла, нямаше да зачетат гола", смята Мориясу.

"Не ни пукаше, че Испания задържа повече топката в края на мача, защото нашата цел бе да търсим пространства зад защитата им. Ние не притежавахме топката, но притежаваме скорост. Испания движеше топката бързо, но ние спазихме нашия план и успяхме да направим няколко опасни атаки и да контролираме мача. Бяхме мотивирани и от женския национален отбор, който стана световен шампион. Те показаха постоянство и вяра и ние използваме техния пример", завърши националният селекционер.

ВИЖТЕ КЛАСИРАНИЯТА В ГРУПИТЕ!