Ръководството на Левски в лицето на Наско Сираков води преговори със Станимир Стоилов за треньорския пост. И това е най-доброто нещо, който може да се случи на клуба. Но всъщност е най-доброто, ако се случи.

Тук идва и големият проблем за Сираков, който изненадващо обяви, че това е единствената опция. 

"Воден от убеждението, че той е единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация, в която се намира, му предложих да се завърне в Левски", каза собственикът на "сините" пред цялата футболна общественост.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Ами ако Мъри откаже? Ако реши, че не иска да е треньор на Левски? И какво значи единствена опция?

Значи ли това, че Левски ще вземе друг човек само за да има някой на скамейката и да има кой да води тренировките? Този някой с какво самочувствие ще работи, като знае, че е извикан, защото "единствената опция за излизане" е отказала? Или пак ще бъде употребен някой млад треньор, както стана с Живко Миланов? И няма ли изход за Левски, ако бъде начело друг, а не Мъри Стоилов?

Наско на няколко пъти сбърка сериозно с думите преди действията. Така се случи и с Джоузеф Диксън, за когото през сълзи на очи се говореше как ще прати Левски в друга орбита. Сега със същия ентусиазъм се говори за Стоилов, още преди да има нещо сигурно.

Вероятно, за да може феновете да чуят нещо и да се успокоят. Но едва ли има друг клуб в света, който съобщава за преговори с треньор. По принцип всички гледат това да се случва тайно и накрая обявяват, след като договорът е подписан. 

Дано скоро не се започне и със съобщения в сайта, когато се водят преговори с играчи за привличане. Тогава вече аматьорщината ще е до краен предел.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ