Бракът между Димитър Бербатов и ПАОК е на път да приключи. Когато двете страни се заклеха във вярност пред футболния олтар през лятото, никой не предполагаше, че съвсем скоро ще се появят искри. Ти остави друго, ами искрите вече се превърнаха в пламъци.
 
Последният буен огън избухна вчера, когато българският нападател получи червен картон. Сега по всичко личи, че той ще получи такъв и от ръководството на ПАОК. Или може би Димитър ще им го покаже на тях. Дали още сега в края на януари или през лятото, няма значение. Просто раздялата е неизбежна.
 
Това си беше брак по сметка отвсякъде. Бербо избра клуба от Солун заради парите. Но в живота е така, когато търсиш сметката, накрая някой ти намира сметката. Или си я намираш сам. Ама не банковата...
 
Истината е една. Бербатов сбърка, отивайки в ПАОК. Досега не го беше правил - винаги отборите, с които подписваше, се оказваха точният избор. Но е нормално понякога да направиш вземеш грешното решение. Човешко е. Както се казва, и Марадона е изпускал дузпи. Важното е Димитър, колкото се може по-бързо, да поправи грешката си. А поправката не означава оставане в ПАОК с намерението да подобри играта си. Поправка ще рече раздяла, защото едно е сигурно – Бербо вече няма място там.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ