Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Президентът на БФС и Бойко Борисов помагат на ЦСКА! Казаха го от Черноморец и дори цитираха думи на президента на армейците Димитър Борисов „Вземете тези пари, защото и тях няма да вземете! Имаме лоби и гръб!“…

Навремето имаше клуб "Ботев" Пловдив – имаше го славен и достоен. Има го и сега! Той не умира! Трябваше обаче да минат 10 години, за да разберат и онези, които управляват държавата и процеса футбол, че помощ за измамника, търгаша и ментето Христолов, е убийство за "Ботев". Слава Богу, момчетата от трибуна Изток помогнаха, както на премиера на Републиката, така и на президента на БФС да осъзнаят грешката си и днес в навечерието на 100-годишния си юбилей "Ботев" Пловдив е на онова място, което по право му се полага – в А група. А феновете на жълто-черните отново могат да мечтаят, да обичат, да се гордеят. Тяхната борба успя. Те спечелиха. Канарите сега имат собствен и ремонтиран стадион, база за юношите, добра и навременна селекция, амбиции. Клубът няма финансови задължения и не е клиент на Темида…

Думите на Пламен Киряков от днешната пресконференция на Черноморец потвърждават тезата, че онова, което е лошо за "Ботев" Пловдив е лошо и за ЦСКА, и за всички други. И обратното – онова, което е помага на "Ботев", помага на футбола като цяло у нас. Няма никакво основание да се съмняваме в поставената от Киряков диагноза, а рецептата и лечението ги знаем. Показани бяха в "Ботев" Пловдив. Там подействаха. Подействаха на „Герена“, и под Аязмото. Три години след като държавата и футболният съюз заедно с феновете на жълто-черните , изхвърлиха Христолов от стадиона край Бирената фабрика, Той отново жив.

Ако Държавата и БФС, наистина искат да помогнат на армейците, то не го правете по начина, за който говори Киряков. Дайте на ЦСКА онова, което дадохте на "Ботев", Берое и "Левски", и милиони българи ще ви благославят и ще ви благодарят.

Господа управляващи, спрете да наливате в делва без дъно. Гърнетата не са ЦСКА! ЦСКА не е гърне без дъно! Срамно е помощта за червените да минава през фалита на клубове като "Ботев" Пловдив, Пирин Благоевград, а сега и Черноморец е поел по същия път. Причината е единствено и само в некоректността на собствениците на ЦСКА. Не може заради Гърнето, Праховеца и сие, ЦСКА от най-обичаният клуб, да се превърне в нарицателно за най-некоректния. Гнусно е името на 31-кратните шампиони да се изписва като синоним на „злото в червено“.

Кой има нужда от този ЦСКА? Клубът е много повече от един обикновен ПФК. В тези четири букви се съдържа любов, страст, харизма, слава… Развъждайки плевели в градината на историята, Вие я задушавате и убивате! Помагайки на Гърнетата, Вие не помагате на ЦСКА, а ставате част от престъплението, което се извършва спрямо клуба, феновете му, както и срещу останалите български отбори. Престъпление, за което прошка няма! Това ли искате?!
Явор Пиргов/direktiva.net