ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Някога много, много отдавна в една далечна галактика около едно огромно слънце обикаляла малка планета. На нея живеели същества под зоркия поглед на Всевишния. Той постоянно поднасял изпитания на тварите. Изпитанията били сериозни, тежки, ужасяващи. Всевишният помагал само на тези, носещи в себе си малък диамант, който блестял единствено когато страдащият вярва и обича. Или когато някой му вярва и го обича, връчвайки му своя диамант. Имало и такива, които притежавали не десетки, а стотици диаманти, с които можели да пазаруват, да живеят охолно. Но диамантите им не блестели. А щом не блестели, значи не действали при трудностите и изпитанията. А щом не блестели, значи и Всевишният ги забравял. Оставял ги да гинат... И те не оцелявали. Оцелявали другите....
 
Това написаното по-горе е шотландска легенда. А написаното по-долу е истината за един голям боец със смело сърце.
 
Сила, плам, мъжество, талант, хладнокръвие, дух, вяра, спортна злоба, но и доброта, човечност и топлина. Тези частици са част от нашия герой. От нашия Стилиян. В една мрачна и студена мартенска сутрин Всевишният му приготви изпитание. Най-сериозното, най-трудното, най-тежкото, в сравнение с което футболните мачове, спечелените битки и трофеи, контузиите, та даже счупените крака и хилядите други травми изглеждат като мижави препятствия.
 
Казват, че когато човек има пари, може да се пребори и да прескочи безкрайните бариери, изпречили се на житейския му път. Има обаче десетки примери, в които хора, пълни с пари, пълни с диаманти, остават безсилни... Защото диамантите им не блестят. Стан, за щастие, е от тези, които имат хиляди диаманти. Стан, за още по-голямо щастие, има и седем диаманта, които светят, които блестят, от които излиза топлина, обич, любов, вяра. Които те крепят, държат и изправят на крака. Единият диамант е самият Той, защото винаги е вярвал, винаги е бил с огромен, бих казал даже нечовешки дух. Другите са майка му, баща му, брат му и най-вече жена му и двете му деца. Повярвайте, той нямаше да оцелее, ако не беше Тя – съпругата му Паулина, и ако не бяха Те – останалите. И Всевишният му подаде ръка.
 
И когато Той оцеля, се появи чудото. Истинското чудо - появиха се още, още и още диаманти. Не три, не четири, не пет, не шест, а 60 хиляди. 60 хиляди диаманта заблестяха онзи ден на стадиона в Глазгоу. Блестяха, пееха, плачеха, изсипвайки цялата си положителна енергия към сърцето на нашия герой. Те станаха част от другите Те. Те станаха част от душата на Стан. От силната, мъжествена, изстрадала, но победила душа. Гледайки тази картина, няма как да не изтръпнеш, няма как да не заплачеш независимо дали си мъж, жена, левскар или цесекар.
 
Стенли, силно те прегръщам и се моля диамантите около теб никога да не угасват... НИКОГА!
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ