Левски не само е стигнал дъното, но и упорито копае все по-надолу и по-надолу. След три изиграни кръга „сините“ имат една единствена точица и две поражения. Последното го видяхме снощи – насред „Герена“ от Царско село.

Вярно е, че Левски е във финансов колапс. Вярно е, че клубът живее ден за ден и не се знае дали ще го има утре. Вярно е, че едва се събират пари за заплати на играчите, че няма качествена селекция, че се подбират свободни агенти оттук и оттам и че се разчита главно на юноши.

Защо обаче липсват „сините“ сърца? Защо в тези трудни времена футболистите не показват характер. Нали в такива моменти си проличава кой е мъж и кой заслужава да носи синята фланелка.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Изключението е само едно – Николай Михайлов. Вратарят е юноша на Левски, рожба на тима и когато стъпва на игрището, го прави със сърце. Всички се убедиха в това в последните мачове, когато Ники се справи с многото ситуации пред вратата си. Но не се с всички, защото една птичка пролет не прави. Спомнете си само какво преживя той. Държаха го дълго време на пейката, напълня, тотално загуби игрови ритъм. Всеки на неговото място би изпаднал в депресия. Михайлов обаче намери сили да се изправи на крака, да възвърне килограмите и формата си и пак да бъде лидер.  

Хайде, да оставим на една страна Паулиньо, Робърта и другите чужденци. Няма смисъл да си кривим душите – те не играят за Левски, не играят за „синята“ идея. Играят за пари и за трансфер в чужбина. От тях не може да изискваме да „умрат на терена“ заради името на клуба. Как обаче да си намерят тим зад граница, след като бледнеят и на моменти буквално се влачат на игрището. Все едно на раменете си носят не синята фланелка, а тежка ризница.

Но къде са сърцата на българите в състава, на юношите на Левски? Няма ги никакви.

Крайно време е треньорът Георги Тодоров да спре да мрънка и да се оправдава, че заради кризата не може да изгради отбор. Точно в такива моменти си проличава дали даден наставник има потенциал. Успее ли в тежка обстановка да изгради приличен тим, значи е на „ти“ със занаята. Не успее ли – е далеч от истината.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ