Президентът на Славия Венци Стефанов е любим герой на всички спортни медии. Той е забавен, различен, винаги излиза с лаф, който се запомня. Но и много често говори пълни глупости. Няма да засягаме темата с постоянните атаки към Левски...

Този път Венци се изказа по адрес на Ивайло Петев и повиканите от него национали. Били избирани от селекционера и Ивелин Попов в дискотеките. Ако е така, вероятно първата повиквателна щеше да е за един от най-приближените на Попето - Станислав Манолев.

От една страна господин Стефанов може би е прав. Влиянието на една определена група национали е голямо и това не е тайна. Но от друга страна - кого всъщност трябваше да повика Ивайло Петев?

Колко голям избор има селекционера? Колко голям избор има Петев от отборите и играчите от родното първенство? Това първенство, което благодарение на Венци Стефанов и колегите му в Изпълкома изглежда плачевно и няма почти никаква прилика с реалния футбол. Това първенство, в което на кръг се вкарват по 3-4 гола. Това първенство, в което българските футболисти вече са малцинство. Това нещо, наречено "А" група. Това състояние на футбола ни, на националния отбор..

Вие вина в това не виждате ли, г-н Стефанов? Вина, че се надяваме на един 31-годишен бразилец изведнъж да ни превърне в световна сила? Колко години сте в Изпълкома? Колко години сте в ръководния орган на футбола ни и решавате кое е добре и кое не? Защо нямаме футбол и футболисти, г-н Стефанов?

Питаме Ви, г-н Стефанов, кого трябваше да повика Ивайло Петев? Вероятно още няколко човека от Славия? Вероятно да прати повиквателна и до вас, за да се съблечете по спортен екип? А кой всъщност избра точно Ивайло Петев за селекционер?

Това са ни футболистите, г-н Стефанов, нямаме други. Това са ни и треньорите, и селекционерите. И при тях е криза, въртят се все едни и същи. Това ни е националният отбор и добър или лош, само него си имаме..
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ ​