Идването на Петър Хубчев на "Герена" съживи мечтите на синя България за титла! Уви, без време мечтите са на път да се превърнат в блянове. Блянове, изпепелени от гафовете на бившия национален селекционер. А те - гафовете са наистина много.

Едва ли и най-големите песимисти в левскарските редици са допускали, че само за три мача Левски ще допусне цели 10 гола. И то със старши треньор, който изповядва защитна тактика!

Но провалът бе предизвестен! Едва влязъл в съблекалнята на Левски Петър Хубчев изрита Валери Божинов, който с гола си класира "сините" в Лига Европа. Божинката бе натирен на бърза ръка и то много преди първите нови попълнения да подпишат договори с вековния тим.

Нищо, че Божинката знае какво е Левски и е давал всичко от себе си за синята идея.

Вместо Хубчев да се спре и да помисли, той буквално се подигра на голмайстора на Първа лига - Станислав Костов. Същият този Костов, който вкарваше попадение след попадение и изпревари Кешерю с 4 гола. Същият Костов, който в много мачове излизаше контузен, само и само, за да остави сърцето си на зеления килим и да зарадва сектор "Б".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Вместо да покаже поне частица уважение към Костов, Хубчев обяви пред медиите, че търси нови двама нападатели. И по този начин показа, че за него Костов е не титуляр, а само някакъв си вариант.

Изцепките на Хубчев, обаче не спряха. Германският възпитаник не си даде сметка, че "сините" не са кръжок по трудово обучение, в който да се опитва да сглобява странни фигурки, които да заприличат на състав. Дезертиралият от националния отбор треньор пусна в последните 4 мача странни конфигурации от играчи, които буквално занулиха Левски.

Върхът на сладоледа бе вчера, когато Хубчев извади от склада Нашименто, който бе зачеркнат не само от него, но и от още двама треньори преди него. И резултатът не закъсня - Нашименто направи груба грешка. Пред медиите, обаче Хубчев заговори за грешките на синята надежда Иванов. Нормално е Иванов да сбърка заради младостта си, но той и преди това е показал колебания в играта си. Защо тогава ще рискуваш да пускаш отново Иванов, а няма да дадеш шанс на Асен Чандъров, който има потенциала да замести Мириани!? Още по-странно е защо Хубчев пусна Мазурек едва в края на мача, след като той акостира на "Герена" по негова препоръка.

"Синият" треньор абсурдно е заковал на пейката Николай Михайлов, който на няколко пъти извади отбора през миналия шампионат и то в дербитата, а вместо това пуска под рамката Миятович. Само за 3 мача черногорецът инкасира 10 гола, но продължава да е първи избор на израсналия в ловешко селекционер.

Не по-малко абсурдна е ситуацията с привличането на Дени Алар, който се оказа с тежка контузия в глезена. Да изсипеш една камара пари за проблемен футболист, който не можеш да ползваш е истинско безумие.

Все въпроси, на които Хубчев дължи отговори пред привържениците на вековния клуб! В изявленията си Хубчев слага маската на тъжния лос и упорито казва, че няма да обяснява решенията си. Само, че Левски е гранд с над 100-годишна история и привържениците му трябва да знаят как и защо се взимат решенията в любимия им тим.

„Сините“ фенове едва ли са останали доволни от измъчената победа над Царско село, която дойде след две комични грешки в отбрана. Явно Хубчев не си е взел поука, че късметът го бе покрил преди няколко дни на "Васил Левски", защото последва кошмарната загуба у дома от Берое. Да те бият "зелените", който неотдавна паднаха от Лудогорец с 0:7 и от ЦСКА с 0:6 е истинско падение!

Резултатите в предстоящите дербита ще покажат дали вместо германски мерцедес в Левски са получили албански реотан. Има все пак и искра надежда, че Левски може да тръгне нагоре, но само ако хаоса бъде преодолян.

Дано синя България не остане разочарована!
Димитър Апостолов, БЛИЦ СПОРТ