Един футболист, колкото и да е добър, все някога ще дойде мигът на раздялата. Така и с капитана на ЦСКА Петър Занев. 35-годишният защитник има много добра кариера, доказал се е на терена сезони наред. Опитът и рутината му са безценни.

През настоящия сезон обаче Занев не е същият. Бавен, тромав, на моменти неориентиран, допуска грешки, някои от които са фатални за състава.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Най-пресният пример е от снощи, когато ЦСКА загуби с 1:2 гостуването си на Царско село. Занев направи дузпа, а малко по-късно си изкара втори жълт картон и остави отбора си с 10 души. Да, дузпата безспорно е много спорна, но какви ги свърши Пепи след това.

Има и други случаи от началото на календарната 2021 година, когато бранителят е правил гафове. Някои бяха забравени, защото или някой от съотборниците му поправяше неговата грешка, или противниковият футболист не се беше възползвал от нея.

Ненапразно Любослав Пенев не се довери на Занев в решителния полуфинален реванш срещу Лудогорец в Разград, спечелен с 2:1 от ЦСКА.

И по всичко личи, че едва ли ще му дава много шанс до края на сезона.

Занев е голям футболист, но май идва време за раздяла не само с титулярното място при „червените“, а изобщо с отбора. Сигурно е едно  - когато напусне ЦСКА, ще бъде изпратен не с освирквания, а с овации. Бурни и то. Защото, когато дръпнем чертата, ще видим, че положителните изяви на Занев в кариерата му са доста повече от допусканите грешки. 
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Купа на България - сезон 2020/2021

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството