В интервю за БЛИЦ СПОРТ един от шефовете на ЦСКА Милко Георгиев заяви уверено, че един ден всички фенове ще припознаят настоящия клуб и ще се върнат на „Армията”. Би било чудесно, само че с настоящия треньор и незадоволителните резултати това трудно ще се случи.

А за да се случи, е необходима спешна треньорска рокада. Защото вече и децата разбраха, че Едуард Йорданеску не става за ЦСКА. Това се доказва и от нашата анкета, в която попитахме читателите трябва ли „червените” да уволнят румънеца. Над 70% дават положителен отговор.

Въпросният Йорданеску не става не само за ЦСКА, но и за ЦСКА2. Всъщност, той и в Куртово Конаре няма да прокопса. Ще прощава румънецът, но стадион „Българска армия” не е училище за начинаещи. А той на всичко отгоре е и слаб ученик. Като иска да се учи, да се маха и да отива на друго място, но не и в Борисовата градина.

Йорданеску е не само некадърен треньор, но е и нагъл с изключително непокрито самочувствие. След дербито с Левски се потупа по гърдите и обяви, че "армейците" били надиграли Левски. Горкият, вижте само колко е заблуден. Люпко Петрович го надхитри с дефанзивната си тактика и ако не бяха уникалният пропуск на Георги Костадинов и дузпата, "червените" нямаше как да изравнят. Но Едуард живее в друг свят. И си вярва, че един ден щял да върне славата на ЦСКА. Не вижда собствените си грешки, а хвърля вината върху футболистите.

А те, играчите, имат нужда от човек, който да отговаря на три изисквания. Първо, да е отличен специалист, второ – да е прекрасен психолог, който умее да овладява съблекалнята. И трето – да е цесекар. Така и резултатите ще се подобрят, и процентът на припознаването ще се увеличи.

Вече ни писна да повтаряме едно и също – единственият, който знае и може да вдигне ЦСКА на крака е Стойчо Младенов. Но босовете на клуба упорито държат на румънеца, което ни кара да се замислим да не би да има някаква далавера с назначаването на Едуард Йорданеску. Ако не беше така, специалистът отдавна да е потеглил в земите на север от река Дунав...
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ