Какво ли е да си лягаш с някого насила. Да те бракосъчетаят само заради изгодата, а не по любов. С една дума – брак по сметка. Такива има милиони по света. Възползват се хора, които търсят келепир, имат изгода от тая работа. Съществуват няколко варианта, или и двамата имат полза от това нещо, или само единият, но другият получава пари за услугата. Няма случай един от двамата да е прецакан. В нашия случай някой прецака много яко един от най-славните български клубове – Локомотив (Пловдив). Защо? Нямам представа. Локо-то обаче е прецакано и жалко за историята му, за най-яките фенове, жалко за всичко. Защото това не е Локо на Христо Бонев-Зума, на Бащата, на Ераносян и Садъка, че дори и на покойния вече Георги Илиев с Мартин Камбуров и Дайо Джайеоба. Това е някакво друго Локо, което някой превърна във футболна проститутка. Няма, няма, мине някой друг месец и лъсва гол задник. Чака някой да го мине, да го използва и да го захвърли. Звучи гадно, гнусно и цинично, но това е положението. Локомотив (Пловдив) не заслужава тази съдба, не заслужава да се гаврят с него и всяка година да живее на командно дишане. Последният господин, който се упражни върху “черно-бялата” религия, също не заслужава Локо. За Веселин Марешки става въпрос. За този, който е дал до момента 3 милиона лева за клуба!!! Чудно как става това при месечен бюджет от 120 хиляди лева. Или има нещо друго, зад кулисите, което широката общественост не знае.

Този, който не престана през цялото време да втълпява, че Локомотив е губещ бизнес, че във футбола няма благодарност, че това е лоша инвестиция. Чудя се как феновете му простиха още първото изказване: “И друг път съм купувал ненужни неща.” Това да го кажеш за Локомотив, за феновете на Локомотив, означава, че или не си наясно къде си попаднал, или си прекалено наивен и глупав, за да изтърсиш подобна идиотска фраза. После се заредиха едни заплахи: “Ако феновете покажат уважение, ще стоя, ако не, отивам си”. Още през януари привържениците започнаха да си задават въпроса, ще имаме ли собственик след изборите. Едни хора обвиниха БЛИЦ, че слугуваме на група ултраси на Локомотив, опитаха да ни обяснят, че футболът няма нищо общо с политиката. Уверяваха ни колко добър стопанин имат. А ние попитахме: “Ако Марешки си тръгне след изборите?!” Няма смисъл сега да питаме какво ще се случи с клуба, защото и най-големите глупаци знаеха защо и по каква причина аптекарският бизнесмен се настани в Пловдив. Във всички случаи не е от любов към Локо, нито заради футбола. Той сам казва, че тази материя не я разбира.

Преди няколко дни, след една среща с феновете, бившият председател на фенклуба беше принуден да се оттегли. Излезе и публично заяви, че Марешки е искал осигуряване на гласове от ултрасите. А да накараш публиката на Локомотив да участва в политиката е равносилно на самоубийство. И човекът излезе черен. Подчертавам, нито го познавам, нито имам нещо общо с феновете на Локомотив (Пловдив). Дори и след тази история част от “черно-белите” продължиха да вярват, че Марешки е с чисти намерения и ще остане в любимия им клуб. Какво обаче се случи само няколко дни по-късно? Очакван развод. Развод по Марешки, който прецака любовта на локомотивското сърце.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ