От няколко дни в „Левски“ цъка бомба със закъснител. Резултати няма, игра – също. Пари няма, нови играчи – също. Славиша Йоканович открито негодува, че селекцията е напълно закъсняла и има спешна нужда от свежа кръв в отбора. Сираков обаче отсече: „Пари за нови няма, гледаме само свободни агенти.“ Останалите шефове си прехвърлят топката и нищо не решават. Тодор Батков уж казва нещо, заплашва, говори за хрантутене на негодници, но да видим дали ще спази заканите си. Едно е ясно към този момент, изведнъж на „Герена“ надвисна ужасна финансова стагнация. Такава, каквато май не е имало от години в клуба. Ако са верни цифрите за заплати за една година, майко мила...5 милиона лева за месечни възнаграждения на Влади Гаджев, Мулдер, Рамос, Нуно Пинто, Стефко Велев, Пламен и Даниел Димови и да не ги изреждаме нататък, че жална му майка на великия клуб „Левски“...Тази сума не е голяма, а убийствена.

Само допреди няколко седмици и в „Левски“ ехидно се присмиваха на ЦСКА. Тогава един от най-добрите ръководители у нас Стефан Орманджиев ми каза: „Един ден и с „Левски“ ще стане същото. Те вървят по същия път.“ И е прав. Невъзможно е да се дават подобни суми за заплати, а от години отборът да има само...калъфки. Нещо е сбъркана работата. Ако не е намесата „отгоре“ и уреждането на един или друг спонсор, отдавна каруцата да се е обърнала по нанадолнището. Само че докато тия в Борисовата градина се чудят как да вържат двата края и стигнаха до парадокса да вярват и скандират името на Сашо Томов, на „Герена“ разчитат на готовото. Е, то с готови пари всеки може. И Домусчиев, и Гриша Ганчев, и останалите. Само че явно те излизат балъци, за да ги вадят от джоба си, а в „Левски“ потриват ръчички и чакат на тепсия.

Какво е нужно на „Левски“, за да оздравее, па макар и временно? В сряда се чакат големите новини, загатнати от Тодор Батков. Преди това агенция БЛИЦ ще си позволи да посъветва адвоката и цялото ръководство за три наложителни оздравителни действия:

1.Категорично намаляване на заплатите! В това мисля, че всички в „Левски“ са наясно. Ако даваш баснословни пари на този и онзи и той в замяна на това не прави нищо. Е, тогава той балък ли е. Ще си стои кротичко на „Герена“ и ще си свирука, докато му изтече договорът. Рязане на парите му е майката. Ако искат да стоят, ще свирят по гайдата на ръководството. Ако не, ами то и без тях е все същото.

2.Незабавно освобождаване на част от чужденците – Жоао Силва, Дъстли Мулдер, Нуно Пинто, та и Рамон Лопес дори. Тази сеч е крайно наложителна, със сигурност ще струва пари за преждевременното разтрогване на договорите, но не е ли по-добре този вариант, отколкото Господ знае още колко месеца да се дават заплати на играчи, които с нищо не помагат на „Левски“.

3.Привличане на двама класни централни защитници и един вътрешен полузащитник. И тук смятам, че на „Герена“ са съгласни. Докато „Левски“ няма защита, нищо добро не го чака. Йоканович е прав и намекна, че големите проблеми всъщност не са толкова в отбрана. Средата на терена куца, и то много. Кевин Бру се оказа тотално прехвален „бисер“, който към момента е напълно излишен...и само тежи на бюджета с огромната си заплата.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ