Някъде четох, че Димитър Бербатов обикалял като Апостола футболна България, за да събужда хората и да зове за революция.  Първо, грехота е да сравняваме Митко с Васил Левски. Просто е грехота да сравняваме който и да е българин с най-великия българин.

Второ – досега не сме чули множество обществени фигури и славни спортисти да излязат и да подкрепят Бербо. Нито известни футболни отбори – примерно тези от Пловдив и Варна. Няма я онази масовост, която да те накара да повярваш, че идва промяната. Истинската и жадувана промяна.

Нито един славен български шампион не каза, че Бербо е достоен за футболния престол.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Действията на Митко са като пришито копче. Като човек, който проси подкрепа оттук и оттам.

Отиде на крака на „Герена“ при шефовете на Левски, а чрез Стилиян Петров се е опитвал да стопли отношенията си със Венци Стефанов и Славия. Само че фалцовият му удар е ударил напречната греда на стадиона в квартал „Овча купел“ и е излязъл в аут!

Като стана дума в началото за обиколки из страната, веднага възниква въпросът – кой плаща разходите на Бербатов. Кой ги плаща в момента и кой – в бъдеще, като се знае, че Бербо е доста стиснат и все едно катинар е заключил джобовете му?

Митко често казва, че играе с открити карти. Ако е така, защо не разкрие пред обществеността сам ли плаща сметката си или други му я плащат.

Вярно, натрупа доста пари от богатата си футболна кариера, в която доказа класата си и превзе половин Европа. Но какво се случва с бизнеса му? Стартира такъв с дрехи и артикули, но изглежда шутът му отново не улучи целта. За разлика от Стоичков, чийто бизнес от същия бранш цъфти ли цъфти.

След като се отказа от футбола, Бербатов заживя в България. За този период от време колко пъти сте го виждали на футболни мачове. Да е гледал ЦСКА, да е гледал Пирин, да е гледал националите или други отбори? Така и не намери начин да е по-активен в социалните мрежи и да подкрепя ЦСКА преди важните мачове. И отново за разлика от Стоичков, който от далечна Америка го прави.

Показателно е, че след като изгледа от трибуните мача на „армейците“ с Берое на стадион „Българска армия“, Стоичков не каза и дума пред журналистите за Бербатов.

Мълчанието, обаче в този случай означава много...

Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ

П.С. - Стилиан Петров тръгнал да обвинява Борислав Михайлов, че турнето в Катар било луксозно и намекна за богатия му начин на живот. Добре е, Петров да почете малко повече и да разбере, че всички разходи по турнето на националите ни в Доха бе поето от домакините.

Апропо, когато ръководеното от Михайлов „лошо“ БФС плати обучението на Стилиан в УЕФА, тогава проблем нямаше.

Стилиане, ти като си бил част от националния отбор - в петзвездни хотели ли си спал или в хостели и мотели?

Неблагодарността е грях и е записана в Десетте божи заповеди.

Засега няма данни, Стилиан и Бербатов да са извадили пари от джоба си, за да платят дори един екип за националния отбор.

Така че е по-добре да са по-обрани в критиките си, за да не рикошират в тях самите.

Умните хора знаят, че критиките и нападките не водят до нищо конструктивно. Време е Петров и Бербо да го осъзнаят.