Левски повежда с 2:0 и спира да играе. Това го виждаме в пореден мач. Така беше и в двете срещи с Ружомберок, така стана и срещу ЦСКА. И докато в евротурнирите не се стигна до проблеми, то срещу "червените" 2:0 се оказа най-коварният резултат. 

Отпускането след повеждане с два гола става запазена черта на Левски, а от това ще страда клубът. Големите отбори, когато поведат с 2:0, не се пазят, а убиват съперника. "Сините" дори нямат мач след 2 дни, а след две седмици. И няма нито една причина в дерби вместо да довършиш съперника, да се прибереш да пазиш резултата.

Хубчев каза, че не е дал указания за прибиране. Тогава остава проблемът да е в подготовката и физическото състояние на играчите. Но този вариант е по-лош за треньора. Може би и затова специалистът ще прави мини лагер в Банско.

Той обаче е абсолютно прав, че Левски има крещяща нужда от нови играчи и алтернатива. Младите са добри, справят се, има бъдеще в тях. Но след контузията на Нашименто изведнъж Левски се оказа без креативен футболист. И това си оказа влияние. Основният проблем в дербито беше по-скоро тактически. Кой знае защо Хубчев продължава да държи на пейката един от най-креативните си халфове Асен Чандъров. Преминалият от Септември в любимият си клуб през настоящия сезон направи пет асистенции, толкова колкото халфовете на малко отбори могат да кажат, че са направили. Упоритият Хубчев обаче не дава шанс на младока, въпреки че той би могъл да допринесе за положителната игра на тима. Дано през следващите мачове Хубчев да даде шанс на Чандъров, който със сигурност би оправдал гласуваното му доверие. 

Като стана дума за Нашименто, той май повтаря случая с Прохазка. Уж ненужен, грабна шанса си и само три мача по-късно Левски зависи изцяло от него и всички страдат, когато се контузи. Португалецът като нищо може да измести Мазурек, а защо и двамата да не са на терена? Тогава излишен става Райнов, но "сините" ще имат повече креативност в състава. Самият Нашименто беше казал преди време, че предпочита да играе по-назад и да действа от дълбочина. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Проблемите си ги знаем, каза Хубчев. Да, и все повече хора ги виждаме. Единият е при повеждане - следва отпускане. Другият го каза треньорът на Ружомберок. "Искам да видя как играе Левски, ако му поведат". Три пъти видяхме - два пъти с АЕК и веднъж с Берое. Всеки мач завърши кошмарно за "сините". Това е другото, върху което трябва да се работи много сериозно. 

Хубчев е голям тактик и това никой не може да отрече. Срещу ЦСКА се обърка само едно нещо - контузията на Нашименто. И една грешка, която нямаше как да бъде предвидена. Иначе Хубчев изнесе лекция на Петрович през първите 60 минути. Две лисици в тази професия, които не се победиха. 

На Хубчев обаче явно проблемите са му на друго място. Дали физическата работа с играчите или чисто менталната. От една страна има постоянни контузии, като тази на Костов, когото така и не успяват да възстановят напълно и той не е познатият от миналата година голмайстор. Играчите не издържат на 90 минути интензивен футбол в двете фази на играта, каквито са желанията на треньора. От друга страна тези играчи трябва да проумеят, че носят екипа на отбор, който е задължен да побеждава всеки мач, задължен да мачка съперника, задължен да не пази минимален аванс в мачове с Витоша и Етър. 

И все пак първите месеци от работата на Хубчев в Левски са положителни. И "сините" вървят в правилна посока. Докъде наистина са стигнали, ще разберем в мача с Лудогорец. 
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020